of Montreal - Paralytic Stalks (2012)

Label: Polyvinyl

1. Gelid Ascent (4:17)
  2. Spiteful Intervention (3:40)
  3. Dour Percentage (4:39)
  4. We Will Commit Wolf Murder (5:41)
  5. Malefic Dowery (2:36)
  6. Ye, Renew the Plaintiff (8:45)
  7. Wintered Debts (7:33)
  8. Exorcismic Breeding Knife (7:41)
  9. Authentic Pyrrhic Remission (13:13)
avatar van Elphie
Gelekt. Heb het album nu 3 keer volledig beluisterd en ben positief verrast! Na de laatste 2 of Montreal albums waren mijn verwachtingen van dit album erg laag, maar moet zeggen dat dit allemaal toch best goed klinkt! Kan alleen nog weinig met Exorcismic Breeding Knife, maar de rest van de liedjes liggen goed in het gehoor en zijn toch best sterk!

Ik begin met 3,5* maar dit kan zeker nog wel hoger worden.

avatar van indie-nerd
2012 komt eindelijk los! Na Blaudzun zijn er vandaag weer 2 lekkere plaatjes bijgekomen. The Maccabees en of Montreal, leuk om het jaar mee te beginnen!

avatar van Dakduivel
indie-nerd schreef:
2012 komt eindelijk los!
We zijn pas een week verder Joop.

avatar van Elphie
Iedereen die het album heeft ge-pre-ordered, of bestelt voor de releasedatum, krijgt het album meteen als download vanwege de vroege leak. Nette actie.

Anyway, hoe vaker ik het album luister, hoe beter hij wordt! Het is behoorlijk experimenteel, maar toch ook of Montreal op het oude niveau. Elke keer weer ontdek je iets nieuws. De 1e helft van het album bestaat uit korte, catchy songs en de 2e helft wordt het experimenteler en komen alle liedjes boven de 7 minuten, maar geen enkel moment heb ik het gevoel dat een liedje te lang duurt. Ze blijven boeien door onverwachte wendingen en muzikaal klinkt het gewoon erg goed.

Enige minpuntje voor mij blijft 'Exorcismic Breeding Knife', maar misschien dat ik die later nog ga waarderen. Het openingsnummer 'Gelid Ascent' vind ik ook iets minder dan de rest, maar zeker niet slecht. De rest van de nummers vind ik gewoon heel erg goed!

Absoluut een album dat de moeite waard is om te luisteren!

avatar van indie-nerd
Dakduivel schreef:
We zijn pas een week verder Joop.

Oh is dat t! Toch zijn er jaren geweest waar ik eind december al een paar topalbums van het komende jaar binnen had.. Maarja, ik zal wel verwend zijn.

avatar van de_nis_
Verschrikkelijk

avatar van Thomas91
Ik vind het eigenlijk wel een lekker album.