Funkadelic - Uncle Jam Wants You (1979)

Funk
Label: Westbound

1. Freak of the Week (5:33)
  2. (Not Just) Knee Deep (15:21)
  3. Uncle Jam (10:26)
  4. Field Maneuvers (2:26)
  5. Holly Wants to Go to California (4:26)
  6. Foot Soldiers (Star Spangled Funky) (3:33)
avatar van sq
sq
Funkpioniers brachten hier wat in mijn ogen een van de beste dansnummers ooit is: het hypnotiserend lange '(Not Just)Knee deep'.

Ongeveer 10 jaar later had De La Soul er nog een hitje mee "Me myself and I".

avatar van lebowski
sq schreef:

Ongeveer 10 jaar later had De La Soul er nog een hitje mee "Me myself and I".

En die hoes: meesterlijk!

Ietwat tegenvallend album na One Nation Under A Groove. Bevat wel, zoals sq al zegt, (Not Just) Knee Deep. Ook al is 15 minuten wat overdreven, het blijft een heerlijk nummer.

avatar van PaulieWalnuts
Capo schreef:

En FIeld Maneuvers blijft ook een van me favorieten. Geweldig album wederom

LocoHermano
Goed album, maar haalt het niet bij zijn voorgangers. Mijn favoriet van deze is Freak of the Week, heerlijk slick nummertje. 3 sterren

Kingsnake
Top funk plaat.

Knee Deep and Freak of the Week zijn waanzinnige p-funk tracks

avatar van Tupelo
Kant 1 (als ik nog even in LP-termen mag praten) is fantastisch en hoort tot het beste wat Funkadelic gedaan heeft - met Knee Deep een van mijn favoriete funknummers. Maar ja, het gaat dan verder met het matige Uncle Jam, met dat stupide refreintje. Daarna nog wat opvulling - Field Maneuvers en Holly zijn twee nummers die als b-kantjes afgelegd hadden moeten worden. Onevenwichtig geheel dus.

avatar van vinylbeleving
Dit album klinkt meer als een Parliament album, maar is toch wel weer lekker. Dit leek later de laatste creatieve zet te zijn van George Clinton, niet lang na Uncle Jam viel de band uit elkaar.