Aretha Franklin - Greatest Hits, 1980-1994 (1994)

Soul / R&B
Label: Arista

1. Freeway of Love (5:54)
  2. I Knew You Where Waiting (For Me) (4:00)

met George Michael

3. Jump to It (4:16)
  4. Willing to Forgive (4:12)
  5. Doctor's Orders (4:36)

met Luther Vandross

6. United Together (5:03)
  7. Who's Zoomin' Who (4:44)
  8. A Deeper Love (4:36)
  9. Honey (4:14)
  10. Get It Right (4:15)
  11. Another Night (4:29)
  12. Ever Changing Times (4:56)
  13. Jimmy Lee (5:48)
  14. You Make Me Feel (Like a Natural Woman) (5:08)
  15. I Dreamed a Dream (5:11)
  16. Jumpin' Jack Flash (5:02)
avatar van LucM
De compilatie die het beste van de Queen of soul vanaf 1980 bevat, toen zij na een mindere periode weer in de belangstelling kwam.
Vergeleken met haar beste periode (jaren '60, begin jaren '70) vind ik dit wat minder : de magie is een beetje weg omdat het wat gladjes klinkt en omdat ze, wellicht om commerciële redenen, teveel naar disco lonkte.
Er staan wel enkele weergaloze nummers op met name het duet met George Michael dat in 1987 een nr.1-hit werd. Op "Freeway of love" en "Who's zoomin' who" etaleert ze eveneens haar vocale klasse.

Harald
"Who's zoomin' who" als ook haar duett met Keith Richards "Jumping Jack Flash" maken van deze compilatie nog net een 3.5* album maar voor de rest is de magie echt weg ofwel haar stem nog steeds heel erg goed is.

avatar van lennon
De juiste zangeres, met de verkeerde muziek.....

De verzamelaar is vervelend en kent een paar leuke momentjes. Dit is niet haar sterkste periode.