t.A.T.u. - Ludi Invalidi (2005)

Rusland
Pop / Dance
Label: Universal

1. Ludi Invalidi (Intro) (0:49)
  2. Novaya Model (4:12)
  3. Obezyanka Nol (4:25)
  4. Loves Me Not (3:14)
  5. Kosmos (4:09)
  6. Ti Soglasna (3:10)
  7. Nichya (3:04)
  8. Vsya Moya Lubov (5:48)
  9. All About Us (3:01)
  10. Chto Ne Hvataet (4:25)
  11. Ludi Invalidi (4:27)
avatar van NewYorkCityLight
Het tweede (Russische) album van t.A.T.u. en opnieuw een sterke. Deze Russische act die - tot mijn spijt - begin vorig jaar officieel uit elkaar is gegaan heeft in Rusland zelf wat stof op laten waaien mede dankzij de titel van dit album en de tekst zoals geschreven in het boekje. Gehandicapte mensen zouden niet leven, maar slechts functioneren. Lena en Yulia wezen erop dat het niet zou gaan over fysiek gehandicapte mensen maar op mensen die geen normen en waarden zouden kennen. Dat het voor t.A.T.u. normaal was om de grens op te zoeken wisten we al na de ontzettend gehypete videoclip van 'All the Things She Said' waarmee ze zo bekend zijn geworden.
Op dit album wordt het geluid van het eerste album voortgezet. Het klinkt net wat volwassener - wat men uiteraard ook zou mogen verwachten - en ook op dit album is de productie weer tot in de puntjes verzorgd. Verrassende, frisse en goed in elkaar stekende electronische pop met een klein beetje rock-invloeden vinden we hier over het algemeen terug. Twee Engelse tracks hebben ook hun weg gevonden naar dit album, waarvan 'Loves Me Not' een andere productie kent dan de versie die op 'Dangerous & Moving' staat. Het nummer 'Kosmos' geeft het beste het gevoel aan wat ik vooral van dit album krijg, namelijk een licht buitenaards/ruimtelijk gevoel. Ditzelfde gevoel weet t.A.T.u. mij te geven bij hun derde album ('Vesyolye Ulybki'). Dit wordt vooral sterk opgeroepen door de productie en waarschijnlijk mede door de enigszins ''buitenaardse'' taal waarin gezongen wordt
Helaas net niet zo sterk als het debuut omdat de vaart er deels wordt uitgehaald door de Engelse nummers (jammer dat hier geen Russische versies van zijn) en 'Ti Soglasna' had wat mij betreft wel iets minder op het refrein mogen rusten. Al met al wel weer een mooi album van t.A.T.u., een groep die toch een geheel eigen geluid had. Ik blijf hopen op een verzoening tussen de twee dames in de toekomst want dit is natuurlijk doodzonde.