Datach'i - The Elements (2005)

Electronic
Label: Sublight

1. Musket Iron (6:46)
  2. In Silence (3:11)
  3. Drowner (6:27)
  4. LaByRa (4:25)
  5. False Sentiment (2:24)
  6. RAK[E] (4:36)
  7. ATAC (6:48)
  8. Differential (5:41)
  9. MTHEL VII (6:02)
  10. KKVWS (6:03)
  11. Frayed (6:30)
  12. Rockafeller Estate (4:56)
  13. Battle Master (3:06)
  14. Rye Pier Fence Watching (8:12)
  15. Wasteland * (2:56)
nieuwe datach'i kan niet wachten tot ie uitkomt
samples klinken goed iig

Op de site van de geniale animator David Firth is een clip van 'In Silence' te downloaden. Net als de rest van Davids werk is ook deze animatie heerlijk bizar.

avatar van Goodfella
Toch wat been there, done that allemaal. Wel lekker scherp geproduceerde breakcore (beter dan Snares' laatste bijvoorbeeld) met een hoog tempo en soms zeer aardige sfeerzetting (In Silence), maar het is wél weer van dat beproefde geratel. Wel hectisch, maar niet echt snoeiwerk

Geen onaardige release verder, maar ik vind Mmale and Ffemale wel wat beter. Meer sfeer vooral, en iets meer uitgesproken geneuzel ipv het geratel hier.

avatar van Onderhond
Drowner klinkt anders wel énorm lekker. De rest is koud ... nog even doorworstelen dus. Maar toch weer een boeiend album vind ik

avatar van Onderhond
En hou het op een lekkere 4*. Veel afwisseling, soms extreem harde, kille stukken, soms lieflijke mooie melodieën. De combinatie ligt mij wel, de uitvoering had soms nog een beetje perfecter gemogen. Maar verder wel weer een fijn album, van een artiest die toch een eigen stijltje heeft weten te creeëren.