Desertshore - Drifting Your Majesty (2010)

1 stem

14. Deep Forest Echoes
Jemfenigkleite
Geen stemmen hier?
Kwalitatief weer hoogstaand hoor

Kan niet tippen aan de 2 opvologers maar indien je die kan smaken zou ik deze toch zeker eens proberen!

Een mooi album op het label Carbo Verder, het label van Mark Kozelek. Mark Kozelek van Red House Painter en Sun Kil Moon. Desertshore bestaat uit Phil Carney en Chris Conolly met op de drums Dave Muench. Phil Corney , de gitarist heeft connecties met de twee bands van Kozelek, Conolly is een klassiek geschoolde pianist die redelijk beïnvloed is door de oude 4 AD.
Dit is een instrumentaal album en ik weet niet op de bandnaam nog iets te doen heeft met de uiterst donkere plaat Desertshore van Nico uit 1970.
Deze plaat heeft invloeden van de bands van Kozelek, wat jaren 80 invloeden , ik hoor ook wat Durutti Column erin terug en is intrigerend. Je krijgt geluidspaletten voorgeschoteld, soms Eno achtig, dan weer wat ruiger. Heerlijke muziek om bij weg te dromen, zonder dat het new age wordt. Bijzonder muzikaal. Ik ken de andere platen van Desertshore niet, dus heb geen vergelijkingsmateriaal, maar dit is bijzonder goed te pruimen. Laat ik dus als eerste maar een stem uitbrengen.