Met Volle Kracht (1972)

1 stem

Label: EMI

1. The Cats - Vaya Con Dios (3:20)
  2. The Popcorn Players - Popcorn (2:30)
  3. Monica & Oscar Benton - Everybody's Telling Me (3:10)
  4. Three Dog Night - Black & White (3:24)
  5. Adamo - Femme Aux Yeux D'amour (3:20)
  6. The Electric Light Orchestra - 10538 Overture (3:59)
  7. Hurricane Smith - Who Was It? (3:00)
  8. Alex Harvey - To Make My Life Beautiful (3:21)
  9. The Raspberries - Go All the Way (3:15)
  10. Jen Rog - Develish Mary (2:55)
  11. Christian Anders - 6 Uhr Früh in den Straßen (3:46)
  12. Jan Boezeroen - Oei Oei (3:46)
avatar van Dibbel
Deze LP werd uitgebracht ter gelegenheid van de verhuizing van Radio Veronica op de middengolf van de 192 meter naar de 538 meter op 30-09-1972. De slechte ontvangst met name 'savonds en zeker in het oosten van het land noopte hiertoe.
Deze LP kostte dan ook 5 gulden 38 en werd door mij meteen aangeschaft voor dat prijsje.

Hier staan zeker 2 klassiekers op, wat mij betreft.
Het schitterend zware 10538 Ouverture (waarom zou die er op staan) van ELO en het wonderbaarlijk mooie To Make My Life Beautiful van eendagsvlieg Alex Harvey (een andere dan die van The Sensational Alex Harvey Band).
Ook het nummer van Christian Anders (rustig) is erg mooi.
Het stampende Go All The Way van The Raspberries (zanger Eric Carmen) mag ik nog steeds graag horen. Deze groep zou ik graag een keer wat van tegenkomen in de kringloopwinkel.
Piet Veerman galmt hier werkelijk zijn Vaya Con Dios de wereld in, maar wel op het midden van de weg.
De cover van Black & White van Three Dog Night verschilt niet veel van het origineel van Greyhound. Blijft een mooi nummer.
Ook hier een van de vele versies van Popcorn (nummer 1 in zomer 1972). Ik weet nooit van wie nu het origineel is.
De met een erg zware, krakerige stem gezegende, eigenlijk producer (van bijna alle Beatles-albums) Hurricane Smith (R.I.P.) zijn nummer is aardig, maar hij had eerder al betere nummers gemaakt.
De ook al Volendamse Jen Rog maakt met het half-Nederlandse, half-Engelse country/folkdeuntje vooral een grappig nummer, waarbij een pilsje wel smaakt.
Dat doet het ook bij Jan Boezeroen, de man die drinkliederen tot een apart genre maakte in de Nederlandstalige muziek. I Love It.
Dan nog het soulvolle Everybody's Telling Me van Monica & Oscar Benton. Een apart nummer en wat een voice heeft die Benton.
En dan nog Adamo, die hier nooit zoveel potten brak als in Belgie en Frankrijk met een redelijk liedje.

Deze LP is redelijk zeldzaam.

avatar van Dibbel
En dan wilde ik nog even aandacht vragen voor de hoes !
Zo maken ze ze niet meer....