Radio Veronica Presenteert: 14 Vakantie Favorieten (1974)

Label: Negram

12. Blue Swede - Silly Milly
  13. Jen Rog - Sunday Morning
  14. The Pointer Sisters - Steam Heat
avatar van Dibbel
Kringloopwinkel-LP, waarschijnlijk 1 gulden.
De firma Negram (Nederlandse Grammofoonplatenmaatschappij) bracht in de jaren 70 veel verzamel-LP's uit, met veelal Nederlandse artiesten.
Deze LP haalde de 6e plaats in de albumlijst in juli 1974.

Op deze plaat zijn alleen de Pointer Sisters en Blue Swede (een Zweedse coverband) niet Nederlands. Steam Heat is overigens een stomend soulnummer.
Fly Away Little Paraguayo is een enorm El Condor Pasa-achtig guilty pleasure voor mij.
Is Everybody Happy van Jackpot is een melige meezinger, Sommerset heeft een oubollig country-nummer en The Shoes weer gewoon een vet rocknummer met die geweldige strot van Theo Van Es.
BZN zit hier nog in de hardrock-periode en Barbers Rock is een heavy instrumentaaltje, Motorride van Long Tall Ernie voldoet (maar werd geen hit) en Crunch is mij onbekend, maar is een glamrock stampnummer.
Bolland & Bolland hebben een aardig nummer dat voldoet in de zomer, dat van Silvio is een tenenkrommende Manuela-achtige schlager en Big Hello van Mac & Katie Kissoon is een soulachtig popnummer met gitaren en violen en eigenlijk wel leuk.
Silly Milly is een meezing-popnummertje en ik weet niet van wie Blue Suede dit covert.
After All heeft met If You Need Me een nummer dat wat lijkt op Heart Of Stone van The Stones, maar dan met Elvis-achtige zang. Tenslotte Jen Rog (ook uit Volendam) die komen met een typisch palingpopnummer.

Deze LP bezit nu bijna 39 jaar later nog geen enkel krasje, kraakje of zelfs maar ruisje en doe ik dus lekker niet weg.
3 sterren en dat komt door de nummers van The Shoes, George Baker Selection, B.Z.N., Long Tall Ernie & The Shakers, Mac & Katie Kissoon, Bolland & Bolland en The Pointer Sisters.