A Place to Bury Strangers - Onwards to the Wall (2012)

Label: Dead Oceans

1. I Lost You (3:43)
  2. So Far Away (2:53)
  3. Onwards to the Wall (3:49)
  4. Nothing Will Surprise Me (3:21)
  5. Drill It Up (2:58)
avatar van Cygnus
Nieuw werk van de beste band van de laatste 5 jaar. So Far Away is al te pindakazen, naar de rest ben ik meer dan benieuwd!

avatar van Sandow
So Far Away is geweldig! Ik ben ook zeer benieuw naar de rest. Erg sterke band inderdaad.

avatar van VanDeGriend
Vijf nummertjes maar? Als dan maar een 23 minuten durende noise eruptie a la optreden 013 included is

Edit: Ah, tis (weer) een EP

avatar van Paap_Floyd
Ik las dat t een ep ging zijn.

'The EP is a prelude to an upcoming full length. We're hoping for May/June.'

avatar van legian
aandacht word getrokken door de hoes, binnenkort maar eens wat van ze beluisteren.

avatar van Lukas
Ah, benieuwd! So Far Away is vast geen cover

avatar van Cygnus
Weinig nieuws onder de zon, maar dan weet je bij A Place to Bury Strangers wel dat je iets goeds krijgt. Het beproefde recept van Joy Division/New Order-achtige melodieën met daaroverheen dikke plakken gitaarnoise wordt weer eens uit de kast gehaald en dat maakt me meer dan nieuwsgierig naar de full length plaat die in de pipeline zit!

avatar van Sandow
Ze hebben toch geprobeerd om wat nieuws onder de zon te brengen: de titeltrack is een soort van duet en het laatste nummer werd ingezongen door de nieuwe bassist, hier en daar hoor je ook wat nieuwe geluidjes. De productie klinkt deze keer nog vetter en luider en nog meer in your face (die drums na de pauze in dat laatste nummer bijvoorbeeld). Maar toegegeven: het blijft overduidelijk A Place to Bury Strangers.

Het blijft allemaal erg goed, alleen heb ik de indruk dat sommige nummers nog iets meer uitgewerkt hadden kunnen worden. Ach, het is ook maar een EP'tje, dat hopelijk de aanloop is naar een fantastisch derde album.

avatar van Cygnus
Je hebt gelijk, maar dat valt bij mij in de categorie 'nuanceverschillen'...

avatar van IllumSphere
Dit is het eerste materiaal dat ik van deze band hoor en ik heb gemengde gevoellens. Aan de ene kant klinkt het prima, maar aan de andere kant is dit geen kwalitatief goede EP. Ik heb intresse gekregen in deze EP nadat Cygnus zei dat er Joy Division/New Order-achtige melodieën in zaten, maar dit heb ik echter niet gehoord.

avatar van The Eraser
IllumSphere schreef:

Probeer het debuut als je van een iets ruwer, minder afgewerkte sound houdt of de tweede als je een plaat wil die beter geproducet is en een moddervet geluid tentoon spreidt. Ben wel benieuwd naar dit ep'tje al had ik liever dat het een lp was geworden.

avatar van Sandow
Heb hem vandaag nog eens beluisterd, maar dan extreem luid in plaats van gewoon luid door de koptelefoon. Hoe luider, hoe beter het me bevalt. Ik verhoog van 3,5* naar 4* Ik had bij deze nieuwe luisterbeurt veel minder het gevoel dat de songs niet helemaal uitgewerkt zijn. Vooral Nothing Will Surprise Me is echt supervet. Fraaie stem heeft die bassist in dat laatste nummer ook.

avatar van evil23
De E.P Onwards To The Wall is het eerste wapenfeit van het duistere noise gezelschap A Place To Bury Strangers op het nieuwe independent label Dead Oceans. 5 tracks die een (experimentele) test-case zijn voor de derde full length die nog dit jaar uit de ronkende, ondergrondse stortkoker moet komen. Het recente materiaal laat wat echo´s horen van het sublieme debuut, het prijsnummer is de titeltrack met guest-vocals van de onbekende zangeres Alanna Nuala, en grijpt terug naar de catchy sound van het titelnummer van de vorige plaat Exploding Head. OTTW is een geslaagd voorproefje voor het nog te verwachten derde album.

avatar van Thomas91
Ik kende de band wel van naam, maar had nog nooit echt kennis gemaakt. Bij dezen, en het klinkt eigenlijk wel lekker. Vrij toegankelijke melodieën die zich achter de distortionmuur afspelen. Kan het zelf wel hebben, maar kan me voorstellen dat anderen daar nogal anders over denken Misschien had ik het zelf liever ook wat minder, aan de andere kant maakt het de muziek wel een stuk intenser en grijpt het meteen je aandacht. Laat dat album maar komen, leuk voorproefje.

avatar van kobe bryant fan
Vermakelijke EP, maar niet veel meer dan dat. Hun kenmerk om de gitaren vol noise te zetten is leuk voor even. Maar 16 minuten is het wel wat te veel. Voor de rest klinkt het zeer redelijk en de zang past er erg goed bij. 3*

avatar van Cygnus
16 minuten al teveel? In dat geval zou ik het bij de EP'tjes houden en vooral geen volledige albums gaan checken...

avatar van kobe bryant fan
Nee, de hele tijd de noise op de gitaren 16 minuten lang is te veel. De EP zelf kan ik makkelijk 16 minuten volhouden. Ik heb trouwens al een volledige plaat gehoord van hen Exploding Head.

En daar vond je de 'noise op de gitaren' wel okay voor langer dan 16 minuten?

avatar van Don Cappuccino
Erg raar inderdaad, de noise op de gitaren is hier echt veel minder dan op Exploding Head.

Onwards to the wall is echt een topnummer, de rest is aardig maar doet vooral uitkijken naar de volgende langspeler.

avatar van Dexter
Die baslijn doet me iedere keer weer denken aan Holiday in Cambodia van de Dead Kennedys.
Degelijke EP, hopelijk een voorbode voor een nieuw album. Iemand die hier meer over weet?

Eigenlijk alleen I Lost You doet me echt wat, al mogen de gitaareffecten en zware drums in Drill it Up er ook wel wezen.

Ik griezel nog steeds van So Far Away, maar dat komt meer door het geluid wat APTBS een paar maanden geleden live met zich mee bracht in de Effenaar. "Dun", 80's en erg dansbaar. Het publiek slikte het wel, maar ik heb de oordoppen zelfs maar in de zak gedaan. Weinig bleef er van het massieve noise geluid over in eerste instantie, gelukkig kwam dat later nog wel opzetten.

avatar van Tha)Sven
ThirdEyedCitizen schreef:

Helemaal mee eens, behalve I Lost You stelt de rest toch wel wat teleur (gezien hun eerdere werk).

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Prima E.P. , lekkere sound die live ook prima klinkt.