Therapy? - A Brief Crack of Light (2012)

Label: Blast

1. Living in the Shadow of the Terrible Thing (3:25)
  2. Plague Bell (4:12)
  3. Marlow (4:36)
  4. Before You, with You, After You (3:33)
  5. The Buzzing (3:59)
  6. Get Your Dead Hand Off My Shoulder (4:08)
  7. Ghost Trio (5:20)
  8. Why Turbulence? (3:33)
  9. Stark Raving Sane (2:37)
  10. Ecclesiastes (5:43)
avatar van Fza
Fza
Ben benieuwd, "living in the shadow of a terrible thing" is al een fantastisch nummer in ieder geval.

avatar van Dexter
Had even gemist dat single al uit was; klinkt erg goed!
Hopen dat de rest van het album dit niveau vast kan houden. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in, voorganger Crooked Timber was ook een erg sterk album.

avatar van Guinness1980
Vanavond dit album maar eens op mijn gemak gaan luisteren.
Benieuwd of hij net zo goed is als zijn voorganger.

Het lijkt erop alsof Therapy? na al die jaren hun eigen ding doen steeds meer de waardering krijgt wat het verdient!

Voorganger was Crooked Timber was een pareltje, maar niet makkelijk tot je te nemen na slechts enkele luisterbeurten. Ondanks dat kreeg het album toch louter sterke recensies, blijkbaar begint het besef bij muziekliefhebbers door te dringen dat een Therapy? album pas lekker wordt na goed doorkauwen...

Opvolger ABCOL doet hier wat mij betreft nog een schepje bovenop. Ieder nummer heeft zijn eigen karakter en sterke punten, maar verwacht geen makkelijk verteerbare punkmetalsongs.
Ook hier komen de sterke punten pas na veelvuldig luisteren bovendrijven.

Ondanks het niet echt toegangkelijke karakter, krijgt ook dit album weer killer reviews overal!
En terecht, want het is origineel, gewaagd en van prima kwaliteit!

Het leuke van deze band vind ik dat ik na het doorgronden van het laatste album alweer nieuwsgierig word naar de opvolger. Twee dingen weet je zeker, het zal altijd weer iets anders zijn maar altijd die specifieke Therapy? sound hebben.

avatar van Fza
Fza
De nummers hebben allemaal wel een eigen karakter inderdaad, de plaat wisselt behoorlijk af al is dat niet helemaal positief naar mijn mening. Bij "the buzzing" schieten ze naar mijn mening veel te ver door in een soort experimentele jam/gefreak.

Eerste paar luister beurten laten een gemend gevoel achter, de plaat begint sterk "Living in the shadow of a terrible thing", "plague bell", nummer 3 en 4 zijn iets minder (moest ook wel). "The buzzing" vind ik dus ronduit verschrikkelijk, daarna gaat de kwaliteit weer omhoog, en "Ghost Trio" is weer fantastisch. De twee daarop volgende nummers zijn prima, maar de afsluiting kabbelt een beetje voort zonder richting en mist een climax.

Zal de plaat nog een paar keer beluisteren voor ik mijn eind oordeel vel maar hij haalt het naar mijn mening niet met (het fantastische) Crooked Timber. Geen ramp, ze hebben het geluid weer wat aangepast en ik vind het sowieso bewonderingswaardig dat deze oude rotten niet elk jaar Troublegum uitpoepen maar wat nieuws proberen zonder compleet hun "eigen" sound te verliezen.

avatar van Dexter
Eigenzinnig album, deze nieuwste van Therapy? Elk nummer heeft iets aparts, wat het heel interessant maakt, maar het gevoel van een geheel heb ik (nog) niet.
De opener 'Living in the Shadow of a Terrible Place' en 'Get Your Dead Hand off My Shoulder' zijn na twee luisterbeurten mijn favorieten, en ook de afsluiter 'Ecclesiastes' doet het goed hier.
Ik ben er in ieder geval nog lang niet klaar mee.

avatar van Don Cappuccino
Wat een laag gemiddelde!

Ik ken de band alleen van Troublegum en Infernal Love en ik word echt enorm verrast door dit album. Je hoort echt niet dat dit de band is die nummers als Screamager en Nowhere heeft gemaakt. Een duistere en experimentele rockplaat met heerlijke hoekige ritmes en af en toe zelfs elektronische invloeden. Dit zit vooral in de drums die af en toe een beetje het dubstepgevoel hebben. Deze ga ik echt vaker luisteren.

avatar van Nevele
Ik vond Crooked Timber echt 1 van de beste platen van 2009, maar inderdaad, het koste me een aantal luisterbeurten om door te krijgen hoe ongelooflijk sterk dat album was.

Na 2 keer dit album geluisterd te hebben zet ik 'm nu al op 4 sterren, Dit wordt waarschijnlijk wederom weer één van mijn favorieten van het jaar...

Ik vrees dat dit niet mijn kopje thee is. Tot nu toe - 1 tm 6 - vind ik de muziek erg monotoon.
Om bij te komen heb ik nog maar even naar Church of Noise - één van mijn favorieten - geluisterd.

Ruim een jaar later heb dit album nog een keer geprobeerd. Dit wordt het eerste van Therapy? dat mijn CD-planken niet zal bereiken.

Metallica-jansen
Ik heb deze ook weer eens geprobeerd, en staat nu op mijn wishlist !!
Ga deze lekker samen met de nieuwe Arcade Fire bestellen.
Iemand nog tips over releases van bands die tussen deze bands in staan? Ik heb misschien wat releases gemist dit jaar..

avatar van frolunda
Redelijk sterke plaat waar experiment,noise en afwisseling voorop staan.De catchy,poppy songs behoren hier tot het verleden maar je krijgt er wat moois voor terug.Niet de gemakkelijkste plaat uit Therapy's oeuvre maar wie de moeite neemt zal niet teleurgesteld zijn.Living in the shadow of the terrible thing,Get your dead hand of my shoulder en zeker ook het hard ingetogen Ghost trio maken voorlopig het meeste indruk.