Goldfrapp - The Singles (2012)

Pop / Electronic
Label: Mute

1. Ooh la La (3:25)
  2. Number 1 (3:25)
  3. Strict Machine [Single Mix] (3:42)
  4. Lovely Head (3:47)
  5. Utopia (Genetically Enriched) (3:51)
  6. A&E (3:18)
  7. Happiness [Single Version] (3:37)
  8. Train (4:11)
  9. Ride a White Horse [Single Version] (3:44)
  10. Rocket (3:52)
  11. Believer (3:44)
  12. Black Cherry (4:56)
  13. Yellow Halo (4:42)
  14. Melancholy Sky (4:27)
tip_of.yourstar
Volgens Wikipedia komt deze compilatie er omdat Goldfrapp weggaat bij EMI, maar dit lijkt me nu toch wel een erg overbodige compilatie. Het album heet 'The Singles', terwijl Pilots, Human, Twist, Fly Me Away, Carnaval Girl en Alive er niet op staan. 14 nummer is sowieso erg weinig voor een band die 5 albums heeft om uit te kiezen...

Ach ja, mijn liefde voor Goldfrapp stond al op een laag pitje door Head First en deze 'best of' zal daar weinig verandering in brengen. Al moet ik toegegeven dat de nieuwe nummers Yellow Halo en Melancholy Sky lang niet slecht klinken.

avatar van bRuud83
Duidelijk een moetje. Jammer dat er geen extra tracklist is bijgevoegd met zeldzame platen, een luxe editie met bijvoorbeeld een DVD zal voor de fans meer waarde bieden. Blijkbaar is er weinig budget beschikbaar. De eerste single Yellow Halo klinkt een stuk beter dan wat ze de laatste tijd uitgebracht hebben. Hopelijk komt Goldfrapp bij een betere platenmaatschappij terecht, die meer zijn nek wilt uitsteken voor deze unieke band. Krijgt onterecht geen airplay in Nederland.

avatar van pureshores
nee-dit is blijkbaar te "moeilijk" voor de nederlandse radio

voor instappers is dit wel een goede verzamelaar-de Black Cherry nummers zijn het lekkerst naar mijn mening