Margriet Eshuijs - Sometimes (1991)

Label: Ariola

1. Sometimes (5:54)
  2. Goodbye Dance (4:41)
  3. Don't Make Me Go (4:11)
  4. Take It Out on the Street (3:51)
  5. Empty Heart (5:30)
  6. All Over Again (4:30)
  7. Hold On (3:41)
  8. If Only for One Night (3:45)
  9. Look at Me (4:28)
  10. Come in from the Rain (3:57)
  11. Here's Where I Belong (5:35)
avatar van evert-jan
Dit is nou wat je noemt een 'oer hollandse' engelstalige kwaliteitsplaat!
Wat een kunstwerkje heeft Margriet hier gemaakt, samen met haar partner Maarten Peters.
Het titelnummer is ooit geschreven en op plaat gezet door Maarten Peters, met margriet in de background vocals.. Margriet vond het een prachtig nummer, en heeft het ook op haar eigen plaat gezet, en nu met Maarten in de background vocals.
Even een leuk 'weetje'over dit specifieke nummer: in het origineel zingt Maarten: "'i'm not sure", en in de versie van Margriet zingt ze duidelijk: "you're not sure".
Gelukkig zijn ze nog steeds een setje, want muziek maken dat kunnen ze!
Dit album is een tijdloze klassieker, muziek zo als muziek bedoeld is, kwaliteit van de eerste tot de laatste noot, en hoewel dit een Engelstalig album is, spat het Nederlands er op een positieve manier van af! klinkt raar, maar luister en oordeel zelf!
Meer dan terecht 5 sterren!
Onlangs was ze nog bij Ali B op volle toeren, en daarin laat ze zien waarom mensen van haar houden, om wie ze is, en om wat ze teweeg brengt.

avatar van Wandelaar
Mooi album om de late uurtjes genoeglijk mee door te komen. Een 'Black Pearl' moeten we hier missen want grote uitschieters tref ik op het album niet aan, al staat daar tegenover dat de kwaliteit constant is.

Hier en daar worden een paar blazers ingezet om je niet te ver naar dromenland te voeren, maar Margriet laat zich niet verleiden tot krachtig rockende vocalen. En dat is misschien wel een beetje jammer, want behalve gevoel heeft ze ook veel power in haar stem. De meeste songs zijn geschreven door partner Maarten Peters en Eshuijs schreef er ook een paar zelf.

Eigenlijk helemaal niks mis mee, maar wat aan de veilige kant. Puur Nederlands product, geheel in Noord-Holland opgenomen en bij de Zaandamse heb ik als streekbewoner natuurlijk wel een beetje een 'ze is van ons-gevoel'.

En verder grote namen als: producer Martin Duiser, gitarist Lex Bolderdijk, bassist Jan Hollestelle en drummer Ton op 't Hof, toetsenist Hans Jansen en backing vocals van o.a. Lisa Boray en Julia Loko.

Mooiste nummer vind ik het laatste: Here's Where I Belong.
Nee, het is allemaal dik in orde, maar het kón wat spannender.

avatar van heartofsoul
Het geluid van dit album is mij te massief, te hard, en dat doet voor mij ernstig afbreuk aan de heel aardige songs, die net niet van topniveau zijn. Bovendien goede musici (hierboven bij naam genoemd) en een werkelijk sublieme zangeres, die mij menigmaal weet te ontroeren, en daar gaat het toch om.
Maar helaas ... toch een beetje te veel middle-of-the-road voor mijn verwende muzieksmaak.

avatar van Dibbel
Mooi album van Margriet die hier uiteraard weer goed bij stem is.
Ondersteund door Nederlandse topmuzikanten is dit weer zo'n plaat voor bij de open haard (die ik jammer genoeg niet heb) en een wijntje.
Tamelijk rustige nummers over het algemeen, waarvan ik de eerste en de laatste voorlopig de beste vind.