Qore 3.0 2011 (2011)

6. Hamunaptra en Ophidian - Darkness Incarnate
  7. The Outside Agency en Ophidian - The Silence
  8. Art Of Fighters en Endymion - Freaks
  9. Day-Mar - Feel Terror Cloud Your Senses
  10. Kasparov - Raw & Uncut (Qore 3.0 - Ost)
  11. DJ Mad Dog - Game Over
  17. Meander - Black Smoke
  18. Ophidian - Abandon
  19. Dub Elements - Rude Awakening
  20. The Outside Agency - Primitive
  21. Ophidian - Inception by Sound (Qore 3.0 - Ost)
  22. Igneon System - Crisis Situation
  43. The Outside Agency en Sei2ure - Undermind
  44. Switch Technique - Origin of Life
  45. The Outside Agency - Cross
  46. Endymion - Anger
  47. Dub Elements - Pop Im (The Panacea VIP)
  48. Counterstrike - That's Fucking Disgusting

met Cooh en Balkansky

49. The Outside Agency - Wait Your Turn
  50. Sinister Souls - The Highest Technology (Qore 3.0 - Ost)
  51. DJ Hidden - Drastic
avatar van Hellblazer
Qore 3.0. Een nieuw feest georganiseerd door Q-Dance met hun visie op de huidige Hardcore-scene. De derde generatie ('90, '00, '10) vandaar 3.0. In mijn ogen een erg gaaf concept en veel meer liefhebbers zijn het met me eens. Maar het is niet zo eenzijdig als de meeste feesten, een grotere doelgroep. Niet alleen Mainstream, maar ook Industrial, Drum n Bass en Dubstep (en dan niet de populaire wobbelscheetjestroep die je veel langs hoort komen).

Er waren drie verschillende anthems gemaakt voor het feest; door Ophidian (Inception By Sound), Kasparov (Raw & Uncut) en door Sinister Souls (The Highest Technology). Alledrie een totaal verschillende sound en gericht op een andere stijl. Inception By Sound is een vrij moeilijk in te delen track voor de typische 'hokjesmens'. Het nummer doet wel industrieel aan met de originele bassline (en die kicks!), maar later komt er wel een mainstream melodie bij. De eerste keer dat ik de track in de trailer hoorde was ik compleet overdonderd. Een van de beste tracks van dit jaar. Raw & Uncut is mainstream, zoals je van Kasparov kan verwachten. Wel een lekker nummer. Hoewel de kick niet diep en hard genoeg is, bruist de track van de energie. De melodie is het sterkste punt, klinkt echt fantastisch. Beste track van Kasparov in jaren. Ik had nooit echt Dubstep geluisterd, maar Sinister Souls' nummer was dus Dubstep. Viel me niets tegen. Goede intro, juist geplaatste vocals en de Dubstepstukken op zich klinken ook goed. Niet echt een climax, maar over het algemeen wel een fijne plaat om zo nu en dan eens te luisteren.

Dan de compilatie (toch eindelijk ter zake),
2 CD's met 2 mixen die beide niet voor de liefhebbers van mainstream zijn, maar meer voor de liefhebbers van Industrial. In de eerste mix zijn nog wel een paar mainstream tracks te vinden. Freaks, Undisclosed, Raw & Uncut, Game Over en On The Edge zijn de meest toegankelijke nummers. Toch is er genoeg hard beukwerk te vinden en ook een aantal gloednieuwe nummers. Darkness Incarnate, The Silence en nog een paar andere tracks zijn nog niet eerder uitgebracht. De mix is behoorlijk gevarieerd en gaat van Dubstep via Industrial naar Mainstream terug naar Industrial en nog eens naar Breakcore. De mix blijft zo erg fris. Het opvallende is dat het ook nog erg goed klinkt en de overgangen perfect zijn. Het klink allemaal erg natuurlijk en er zijn geen lelijke overgangen te vinden. Noemenswaardig vind ik The Silence, vooral die break . Erg jammer dat die melodie niet meer wordt gebruikt daarna. Embrionyc is ook aanwezig, met Clubwalker, heerlijk nummer! Abandon is ook een parel van een track. Wat mij betreft een van de beste nummers van 2010, misschien wel de beste. Geweldige sfeer en die kicks, die melodie en die vocals. Het is erg energiek, maar ook emotioneel. On The Edge van Tha Playah is een van de meest populaire tracks dit jaar, de eerste melodie is enorm sterk en het nummer is in zijn geheel ook op zijn minst 'erg goed' te noemen. De afsluiting van de mix is ook goed gebeurd met Deathmachine's Remix van The Dark Industry. Snel, krachtig en vol allerlei bijgeluidjes laat deze track je een stilte na, waarna de mix is afgesloten.

De 2e mix is wat zwaarder over het algemeen en echt gericht op het Industriële gebeuren van deze tijd. This Is Not A Daydream (Gamma Edit) opent erg goed. Heerlijke melodie om van te dromen zo mooi. Daarna over naar Hard Techno/ Industrial. Ook hier is het mixwerk foutloos gebeurd. Het enige nadeel t.o.v. de 1e mix is dat er minder variatie is. Geen slechte mix, maar na de eerste mix is dit ietsjes eentonig, terwijl het wel allemaal goed klinkt. Anger (Ophidian Remix) brengt nog wat mainstream, wat wel even lekker klinkt tussen al dat duistere gebeuk. Verder naar het einde komt er meer Drum n Bass en Dubstep in voor. DJ Hidden doet het al helemaal goed, met Drastic. Dit nummer bevat Dubstep, Drum n Bass èn Hardcore. Enorm energiek en vol met geluidjes. Supertrack! Daarmee wordt de mix met een goed gevoel afgesloten.

Ik hoop dat er in de toekomst meer Qore 3.0 feesten zullen komen, want ik vind dit persoonlijk een van de beste concepten die er zijn in mijn interessegebied wat muziek betreft. Voor de 1e mix 4 dikke sterren, de 2e mix 3.5 sterren.