Brandy - Never Say Never (1998)

R&B
Label: Atlantic

1. Intro (0:51)
  2. Angel in Disguise (4:48)
  3. The Boy Is Mine (4:55)

met Monica

4. Learn the Hard Way (4:51)
  5. Almost Doesn't Count (3:37)
  6. Top of the World (4:41)

met Ma$e

7. U Don't Know Me (Like U Used To) (4:29)
  8. Never Say Never (5:10)
  9. Truthfully (4:57)
  10. Have You Ever (4:26)
  11. Put That on Everything (4:51)
  12. In the Car Interlude (1:10)
  13. Happy (4:06)
  14. One Voice (4:07)
  15. Tomorrow (5:21)
  16. (Everything I Do) I Do It for You (4:10)
Marcel²
Als ik dit album luister valt mijn een ding op, The Boy Is Mine is een lekker nummer, de rest matig.

Marcel Jongeneel schreef:

Dat meen je niet. Dit album is een R&B-klassieker.

avatar van FunkStar
Deze tweede cd van Brandy is in mijn ogen veel beter dan haar eerste. Op de eerste cd 'Brandy' zong ze precies wat haar werd opgedragen, maar aan deze cd heeft ze zelf meegeschreven. Alle liedjes zijn mooi. Er staan verschillende R&B stylen op, van slow-jams (Truthfully) tot up-tempo (Top Of The World, Happy) en van mid-tempo (Almost Doesn't Count) tot prachtige ballads (Tomorrow, Everything I Do). Natuurlijk staat ook 'The Boy Is Mine' met Monica er op, waaraan Brandy heeft meegeschreven. En ook 'Learn The Hard Way' en 'Never Say Never' zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

haveman
Heerlijk R&B album.

Favoriete nummers: 2,4,5,7,8 en 10.

Jammer dat ze nooit meer zo'n goed album heeft gemaakt.

avatar van StefanK
Have You Ever blijft een classic, evenals The Boy Is Mine... Prima album waar artiesten van nu wat van kunnen leren!

avatar van pureshores
geproduceerd door Rodney Jerkins met The boy is mine als megahit worldwide.
Het klinkt allemaal poppier en gladder dan het debuutalbum maar nog steeds volwassen voor de leeftijd. Heel veel fijne nummers (Almost doesn't count, Top of the world, titelnummer) alleen die cover van Bryan Adams is zwaar overbodig

avatar van NewYorkCityLight
pureshores schreef:
alleen die cover van Bryan Adams is zwaar overbodig

Inderdaad zeg, pfff, het origineel is ook al zum kotsen. Voor de rest kabbelt me het ook teveel voort, wel muziek die fijn is voor op de achtergrond (of op een zondagochtend, met een bakje koffie en de krant - ik zie het voor me) maar meer dan 3* wil ik er voorlopig niet aangeven. The Boy Is Mine met Monica is wel heel erg leuk.

@NewYorkCityLight
klopt-op een bepaald moment klinken alle nummers gezapig hetzelfde, alleen Top of the world springt er dan een beetje meer uit
En Happy is echt zo'n 90's swing nummer

avatar van pureshores
na de Darkchild Greatest hits weer even erbij gepakt, het album duurt te lang, daarom een 3,5, die Bryan Adams cover en nog 2 andere minderen eraf en je hebt een prima rnb pop album. De eerste helft is supersterk, daarna wordt het een stuk meer doorsnee.

avatar van MIAB
Verrassend leuk album van Brandy, had ik niet verwacht. Om die reden de volgende in chronologische volgorde ook maar eens luisteren. 3,5*

Angel in Disguise (4:48) --- 3,0
The Boy Is Mine (4:55) --- 4,0