Access Immortal - Shades of Reality (2005)

Label: Early Spotter

15. Lost in Paradise
  16. Shallow Graves

met Science

Rene1979
Hoor toch wel aardig wat goede verhalen over deze man, behalve hier eigenlijk. Zag net dit cdtje liggen en meegenomen ben toch wel benieuwd.

Rene1979
Na een paar keer luisteren.... Zeg ik er wordt geslapen op dit album.! tis gewoon geweldig

avatar van Rhythm & Poetry
Als ik net als Rene dit album zou vergelijken met een bed - en waarom zou ik dat niet doen - dan kom ik uit dat Shades of Reality een bed is met te weinig comfort. Zo nu en dan zullen er avonden zijn dat je goed slaapt: nummers als Authentic Made en Get What You Deserve zijn dat soort avonden. Maar verder beleef je iets te veel slapeloze nachten.

Met name op de rustige, emotionele beats (deze zijn vaak slecht) blijkt dat Access Immortal een zeer beperkte rapper is. Zijn stem is niet geschikt om een album te dragen, hij mist kracht en overtuiging. Dat het een matig mc is wordt bijvoorbeeld duidelijk als Insight zijn zegje komt doen, deze rapper is op alle gebieden beter dan Access.

Zijn de beats krachtig en duister, dan valt het minder op dat de gastheer zelf zo slecht is. Helaas komt dit te weinig voor, en zijn mijn eerder genoemde nummers de uitzondering. Shades of Reality is als totaalplaatje een erg mager album geworden.

Edit. Science en Loer Velocity zijn wel heel erg slecht.

Harco
Het begint allemaal zo fantastisch met Authentic Made, voorzien van een geweldig gescratchte Eminem-sample. Maar omdat de beat de stem van Access Immortal beter aanvult dan de meeste nummers op het album, valt het nog niet op dat Immortal eigenlijk een erg beperkte rapper is. Dat wordt echter al gauw duidelijk op een track als Resident Evil. Jammer is dan ook dat het merendeel van het album bestaat uit rustigere tracks. Met een wat drukkere instrumentale begeleiding zou Immortal's magere flow minder doorschemeren en het album een stuk interessanter gemaakt hebben.

Harco schreef:

Eens!

Rene1979
jullie zullen het oneens zijn;)

Ik vind dit wel een lkker album. Dus de mensen die dit willen luisteren laat je niet afschrikken door Harco en Rubberen Robbie

Held.

Sowieso zijn harco en ik gewoon chagrijnige 40 plussers die in hun midlife crisis beland zijn.

avatar van MJ_DA_MAN
Rene1979 schreef:
jullie zullen het oneens zijn;)

Blijkbaar laat je je wel beïnvloeden gezien je verlaging .

avatar van René.
Super relaxe stem en flow, maar z'n verhalen zijn niet echt hoogstaand. Vooral z'n homo-statement is een beetje dommig.

Oke, groetjes.