Marvin Gaye - Midnight Love (1982)

Alternatieve titel: Midnight Love & The Sexual Healing Sessions

Soul
Label: Columbia

1. Midnight Lady (5:17)
  2. Sexual Healing (4:00)
  3. Rockin' After Midnight (6:04)
  4. 'Til Tomorrow (4:57)
  5. Turn on Some Music (5:08)
  6. Third World Girl (4:36)
  7. Joy (4:23)
  8. My Love Is Waiting (5:08)
  9. Clique Games / Rick James [Original Version of "Midnight Lady"] * (5:38)
  10. Sexual Healing [Alternate 12-inch Instrumental] * (4:38)
  11. Sexual Healing [Original Vocal Version] * (4:39)
  12. Sexual Healing [Alternate Vocal / Mix] * (4:49)
  13. I Bet You Wonder [Original Version of "Rockin' After Midnight"] * (6:42)
  14. Rockin' After Midnight [Instrumental] * (7:00)
  15. Baby, Baby, Baby [Original Vocal Version of "'Til Tomorrow"] * (6:54)
  16. I've Got My Music [Original Vocal Version of "Turn on Some Music"] * (5:33)
  17. Turn on Some Music [Alternate Vocal / Mix] * (5:16)
  18. Third World Girl [Original Reggae Version] * (8:00)
  19. Third World Girl [Alternate Vocal / Mix) * (6:34)
  20. My Love Is Waiting [Alternate Vocal / Mix] * (5:15)
  21. Marvin's Message to the CBS Records Staff * (1:01)
  22. Sexual Healing [Rehearsal Tape Courtesy of David Ritz] * (2:14)
avatar van Hans Brouwer
Marvin, R.I.P.

Marcel²
Staat zeker op mijn lijsje nog kopen of luisteren ben zeer benieuwd naar zijn muziek.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:

Moet je maar eens lezen van Hill schreef bij "Let's get it on" Die woorden van Hill gelden ook zeker voor dit album:D

Groeten, Hans

Dit was Marvin zijn laatse album, jammer.De drums werd gewisseld met de drummachines,violen werden synths,alleen de ritme gitaar en wat percussie zijn nog de live-instrumenten.De soul zat nog in ze stem maar minder in zijn muziek.Van Motown naar CBS, Tja....
Na een lange tijd "aan de grond te zitten", komt hij terug recht, en scoort een hit met sexual healing, ook wel de enige radio-hit op het album, maar als grote fan doet dat er niet toe.Mijn favorieten :Rockin after Midnight, Third World Girl en Turn On Some Music.Een 4.

Damn I miss that Musical Wonder

Majestykn

( a true Marvinesk )

Hans Brouwer schreef:
Marvin, R.I.P.

Waarom de ?? beetje hard vind jezelf niet ?

Relax schreef:

Waarom de ?? beetje hard vind jezelf niet ?

Huh? Ik zie daar toch echt een huilende smiley....en Hans is gek.

Relax
is een huiltje van na het uitlachen weet je wel.. als je keihard de slappe lach had dat je dan moet tranen..

avatar van HiLL
Gezien het cijfer van Hans zou je toch beter moeten weten.

avatar van psychonaatje
Misschien dat Hans huilt omdat 'ie het zo mooi vindt, dus dan is het glimlachen en huilen tegelijk. Dat mag ook bij het horen van zo'n stem, lijkt me.

avatar van HiLL
Kijk dat kan ook inderdaad. Is maar hoe je een smiley interpreteert, dat is zo.

Marv's minste plaat sinds hij zelf zeggenschap over zijn muziek kreeg (sinds What's going on dus).
"Turn on some music" (erg goed gedubte vocals) is een positieve uitschieter wat mij betreft.

tondeman
De liedjes zijn wel in orde alleen die sound kan écht niet.

beaster1256
hoewel ik niet zo'n soul vogel ben kan deze plaat me wel bekoren , zeer af is deze plaat met een fantastisch turn on some music , geile plaat ook

avatar van Reijersen
Sexual Healing heeft natuurlijk een cultstatus, maar het album is zeker niet het beste werk van Marvin Gaye. Nou wordt vaak de vergelijking gemaakt met de 4 klassiekers in de jaren 70 van deze man. Maar dan nog mis een een zekere schwung in dit album.

avatar van LucM
Het laatste album van Marvin Gaye voor zijn dood en het is duidelijk te horen dat dit uit de jaren '80 komt. Niettemin zijn de songs wel sterk, al staat dit wel in de schaduw van zijn meesterwerk "What's Going On" uit 1971.
Met "Sexual Healing" scoorde Marvin Gaye onverwacht nog één van zijn grootste hits.

Relax
Heb deze net origineel op LP gehaald, heerlijk.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat wordt crate diggen .

avatar van Madjack71
Gaye in de jaren tachtig heeft m.i. toch wel wat ingeleverd op de pure betoverende soul uit de jaren ervoor. Dat ligt niet eens aan zijn stem, maar meer aan de muzikale ondersteuning dat wat gladder aandoet en minder bevlogen. Het levert best nog wel mooie muziek op, waar een gemiddelde wanna be soul zanger van tegenwoordig direct voor zou tekenen, maar het valt m.i. niet onder zijn beste werk.

avatar van jeroen1904
De Marvin Gaye wandeling in Oostende, waar deze Midnight Love is ontstaan, is echt een aanrader. Over dit album: niet echt Marvin's beste werk. Zoals al gezegd, meer synthesizer, gladder dan zijn oudere werk. Sexual Healing blijft wel een topnummer, net als Rockin' after Midnight trouwens.

avatar van Glaciers of Ice
Madjack71 schreef:

Inderdaad, zijn stemgeluid is nog gewon super, alleen is het instrumentaal zoals jij ook al zegt gladder en misschien iets meer disco achtig. Perfect voorbeeld is Sexual Healing; hij zingt mooi, maar instrumentaal is het veel minder dan voorheen. Ik snap de ophef over het nummer dan ook niet en vaak zie ik zelf dat mensen het als favoriet bestempelen, er zijn tig nummers die veel beter zijn. Verder gewoon een goed album, maar kan niet tippen aan What's Going On, Here My Dear of Let's Get It On.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Sexual Healing springt hier met kop en schouders bovenuit. Allemaal wat vlak deze plaat, en inderdaad zoals hierboven genoemd stukken gladder.

avatar van devel-hunt
Aal gladde productie deze laatste Marin Gaye plaat bij leven.
Sexuel Healing blijft een lekker nummer, zwoel en geil. Maar de andere nummers vallen in het niets, geen spoor echte soul te vinden, eerder een gladde disco achtige plaat.

avatar van brandos
Idd devel-hunt door die slicke jaren 80-productie, met al die synthi-drums enzo is ie minder goed tegen de tijd bestand dan bv (het qua thematiek -de lichamelijke liefde- vergelijkbare) 'Let’s get it on' terwijl hij toen nog zo modern klonk. Maar qua songkwaliteit en vocalen is ie niet eens zoveel minder. Wel apart zo’n "niets aan de hand plaat" terwijl Gaye mentaal al in een diepe crisis verkeerde (of even in Oostende opveerde, dankzij een liaison met een Vlaamse schone). Maar dat was ook Marvin Gaye; een vat vol tegenstrijdigheden.

avatar van Twinpeaks
Dit kan natuurlijk niet tippen aan Gay's eerdere platen . Het is glad en glijerig , maar het zette hem wel weer op de kaart . De afloop van de comeback was natuurlijk tragisch . Zijn stem blijft natuurlijk prachtig , de muzikale invulling is karig en spaarzaam . Misschien de geest van de tijd , maar Marvin leek mij juist de man die niet zo meeging in die dingen afgaande op de vorige albums die ik ken . Maar ik kan mij vergissen . Daarvoor ken ik zijn oeuvre nog niet goed genoeg. Mooie reden om weer eens wat te gaan bestellen. Voor deze 3 sterren .

Imagine Music
Sexual Healing is een heerlijk nummer, maar de rest van dit album valt tegen in vergelijking met eerder werk van de grote Marvin Gaye. Maar goed, niet alles wat een artiest maakt wordt goud.

Idd andere divisie dit, moet zeggen dat ik de lp nu pas heb uit de kringloop. Hiervoor wil ik niet het volle pond betalen.
Maar wel prima om te hebben, de stem blijft speciaal