Lipps, Inc. - Funky World (1992)

Alternatieve titel: The Best Of

Pop / Dance
Label: Casablanca

1. Funkytown (7:49)
  2. All Night Dancing (8:20)
  3. Rock It (5:41)
  4. How Long (5:37)
  5. Tight Pair (8:33)
  6. Jazzy (3:58)
  7. Designer Music (5:43)
  8. Hold Me Down (5:27)
  9. Addicted to the Night (6:48)
  10. Choir Practice (5:57)
  11. Does Anybody Know Me (4:22)
  12. Hit the Deck (6:07)
Electro_
Door Soulwax's NY Lipps kwam ik bij Funkytown terecht. En die klinkt erg 'funky'. Vooral het beginstuk met de vrouwen-computerstem.

Raekwon the chef
Funkytown_O_ , de rest ken ik niet

EVANSHEWSON
Raekwon the chef schreef:
Funkytown_O_ , de rest ken ik niet

Ik zou zelfs meer durven te zeggen : Funkytown , de rest ken ik helaas ook niet!

avatar van monique
lekker nummer dat funky town

avatar van FunkStar
Funkytown blijft natuurlijk een te gek Disco nummer! Moet zeggen dat ik de opvolger hiervan, How Long (cover van Ace) ook erg lekker vind!

avatar van sq
sq
Ik ken er van deze liefst 5. De eerste 3 zijn van de debuut-LP uit 1980, en nrs 4 en 6 zijn van de tweede en 4 ik op maxisingle. ' Designer Music' zegt me als titel nog wel iets. Kan dat de titel zijn van een ander album? Ik herinner me een gelige hoes met een airbrushportret erop. LippsInc's tweede album (ik heb het zelf ook niet) staat nog niet op de site.

avatar van T91
T91
Won't you take me to, funkytoooooown?

avatar van E-Clect-Eddy
De verzamelaars van Lipps, Inc. zijn beide(?) iets wat onevenwichtig in dat de focus iets te nadrukkelijk ligt op het laatste, onsuccesvolle, album 4. Zo ook deze release, de laatste 4 nummers hierop zijn van dat album waarop aanjager Steven Greenberg verder ging met een andere lead-zangeres.

Lipps, Inc. kent vele lange nummers, vooral op hun eerste album en dan is een uur snel gevuld, maar in die dagen waren de extra lange dansbare nummers populair dus voldeed de 'band' aan die behoefte. In principe zijn de nummers van Steven Greenberg voorzien van een Jazzy sausje waardoor het niet meer als pure Disco kan worden bestempeld, voor de tracks van het tweede en derde album. Helaas is alleen het eerste album en de verzamelalbums digitaal verkrijgbaar en is de rest van hun muziek dus alleen op vinyl te beluisteren, als je die hebt of kunt vinden.

De eerste 8 nummers zijn de beste met Cynthia Johnson als lead-zangeres en geven een heel goed overzicht van wat Lipps, Inc. uniek maakte, een menging van Poppy Disco en Jazz-invloeden met gemakkelijk te onthouden teksten gebracht door de prachte stem van Cynthia. Alleen How Long (ACE cover) en Designer Music zijn nog een hitjes geweest maar het succes van Funkytown is nooit meer geëvenaard. Na Mouth to Mouth vol dans muziek volgde Pucker Up waar ook ballads op voorkwamen en veel meer Jazz-invloeden, en werd daarmee een veel completer album. Op het derde album Designer Music werden de nummers iets kortere en voorzien van meer Pop invloeden.

Op het laatste album 4 was de inspiratie op. Ondanks medewerking van Sandy Atlas, die ook aan het succesvolle eerste album werkte konden de nieuwe zangeressen met een nieuw Funkier geluid het succes niet aan hun kant krijgen.

Naast de genoemde nummers zijn ook All Night Dancing, Rock It en funky Tight Pair zeer de moeite waard.