Big Country - Dreams Stay with You (2011)

Alternatieve titel: Live April 2011

Label: Concert

1. 1000 Stars (5:32)
  2. Harvest Home (4:38)
  3. Driving to Damascu (6:51)
  4. The Teacher (6:50)
  5. Just a Shadow (5:08)
  6. Look Away (6:08)
  7. Never Take Your Place (4:03)
  8. Porrohman (8:22)
  9. Inwards (5:14)
  10. East of Eden (5:27)
  11. Steeltown (5:13)
  12. The Storm (6:28)
  13. Where the Rose Is Sown (5:05)
  14. Wonderland (5:27)
  15. Fields of Fire (6:44)
  16. Lost Patrol (8:30)
  17. Chance (8:34)
  18. Restless Natives (4:59)
  19. In a Big Country (7:03)
avatar van vigil
Eigenlijk ben ik meer een fan van The Alarm dan van Big Country, dus toen ik het nieuws hoorde dat Mike Peters de nieuwe zanger/slaggitarist van Big Country zou worden was ik gelijk geinteresseerd. Nu zitten beide bands natuurlijk ook geen mijlen bij elkaar vandaan op de muzikale ladder en hebben beide in het verleden wel vaker wat samen gedaan dus op zich wist ik wel dat het goed zat.

Dat blijkt ook wel want het is een zeer aanstekelijke live registratie waar het moeilijk is om te blijven stil zitten. Het geluid is niet helemaal je van het maar het kan er nog wel mee door. De energie zit er goed in en Mike pakt het (ondanks dat hij wat schor overkomt in het begin) gelijk goed op. Het hoogtepunt voor mij is het trio Driving to Damascu, The Teacher en Just a Shadow. Overigens komt de band ook naar Pinkpop Classic ergens in augustus.