Linde Nijland, Henk Scholte, Bert Ridderbos - Winterliederen (2007)

1 stem

Folk
Label: Maura

1. The Snows They Melt the Soonest (3:35)
  2. Drij Rozen (2:41)
  3. Kannel Liedje (2:26)
  4. Haardriederij op Scheuvels Te Winneweer (2:35)
  5. Follow the Heron (3:24)
  6. The Road to Dundee (4:12)
  7. Jan Mosterd (3:19)
  8. Deunen en Dreumen (4:12)
  9. Cold, Cold World (3:11)
  10. In de Winter (2:45)
  11. End of the Year (3:24)
  12. Fivelgoër Kerstlied (1:31)
  13. In the Winter of My Longing (4:42)
avatar van sluiswachter
heerlijke cd voor in de winter. Tja, moest dat gezegd? Nou ja, ik krijg zo'n weemoedig warm gevoel als ik hier naar luister. Herinneringen uit mijn jeugd komen bovendrijven, al bestond deze muziek toen nog niet natuurlijk. Eigenlijk ben ik niet een man van teksten, ik houd van muziek, van de klanken en het gevoel. Zoals ik ook van fluitende vogels houd zeg maar. Betekenis van woorden vind ik niet zo belangrijk, het is bijzaak. Maar dat liedje over die man die gaat schaatsen en op de vlucht gaat voor zijn eigen schaduw is me hier toch al opgevallen (een paar draaibeurten nog maar), schitterend verhaal