Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk is het hier dan. Het debuut van Sherry Dyanne. Het album wordt op eigen beheer uitgebracht. Ze heeft in de tussentijd veel moois gedaan. Zo tourde ze met Michael Franti, stond ze in de finale van de Soundmixshow en deed daarnaast vele leuke optredens. Was ze eerst wiskundelerares, nu is dan eindelijk volledig met haar muziek bezig. Of dat een juiste stap is geweest leest u in deze recensie.
Opener Just Cause You Are Pretty belooft wat goeds. Opvallende is de soepele, speelse stem van Sherry Dyanne. Muzikaal is het ook dik in orde met een positieve vibe. Instrumentaal gaat het richting de jazz/soul, terwijl het vocaal wat meer soul/pop is.
Come On a My House gaat daar eigenlijk rustig op verder. Door de stevigere intro hebben we even het gevoel dat we een andere stijl voorgeschoteld krijgen, maar uiteindelijk is het weer een laidback en vrolijk nummer. Leuke blazers en een echte lentesong. Mooi ook dat er zo energiek einde aan het nummer zit.
Foolish stelt dan toch wat teleur. Past perfect in het jazz-pop straatje die al vaker bewandeld is door andere artiesten. Het nummer is veilig en niet al te verrassend. Niet verrassend en eigenlijk gewoon een beetje saai wordt het met Lift My Blues. Voelt aan als een vuller.
Dat wordt dan weer ruimschoots goed gemaakt met Make It Better. Dit is een lekker en meer uptempo nummer met weer die leuke, vrolijke sfeer erin. Dit soort nummers maken tot nog toe het album. Overtuigend is het ook met Billie’s Blues. Nummer helemaal in de geest van Billie Holiday. Vooral de overtuigende zang maken het nummer goed.
Op Little Boat wordt het wat fijner, wordt het wat kleiner. Goed uitgevoerd nummer waarin de soepele stem van Sherry Dyanne weer opvalt. Die valt ook op bij My Dreams Are Getting Better All the Time. Het nummer is een soort samenspel tussen vocalen en instrumenten. Er had echter meer ingezeten aangezien het nummer zich vlak en saai ontwikkeld. Daar op voortbordurend is Lost Mind. Prima als achtergrondmuziek, maar meer toch echt niet. Wat ook weer te vertellen valt over Wait Till You See Him.
Het nummer sluit af met de evergreen What a Difference a Day Made. Een klassieker die aardig vertolkt wordt.
Leuk debuut dus, an sich, van Sherry Dyanne. Met haar soepele, heldere en speelse stemgeluid kan ze vocaal veel aan. Alleen moet het album waken dat het zich niet teveel als achtergrondmuziek ontwikkeld. Aan de ene kant beklijft mij het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Aan de andere kant is het sfeertje van het album prima en zal ik het zeker nog wel een keer opzetten.