Get Well Soon - Xanadu (2011)

1 stem

Duitsland
Score / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. () (0:57)
  2. Elise - Exposition (2:28)
  3. Anne (3:07)
  4. () (0:34)
  5. Laurent - Amok (1:59)
  6. Julius (2:40)
  7. Brendon (2:32)
  8. Bobby (1:08)
  9. Vanessa (2:27)
  10. () (0:27)
  11. Elise - Dans le Bar (1:49)
  12. Sarah (1:42)
  13. Laurent - Koma (3:21)
  14. () (0:42)
  15. Lapo (2:23)
  16. Marine (2:10)
  17. Chloé (3:43)
  18. Alex (3:20)
  19. Laurent - Fin (2:30)
Het is even stil rondom Get Well Soon maar dit jaar verscheen er toch nog een soundtrack bij de tv-serie Xanadu.

De muziek die hij hier voor schreef is beperkt verkrijgbaar via zijn eigen site (tot aan kerst). Gelukkig was ik nog op tijd hiermee en ben ik in bezit gekomen van dit album dat doet wat het moet doen: beelden voorzien van muziek. Instrumentaal dus met soms wat flarden gesproken teksten uit de serie (de titelloze tracks).

Het is een leuk extraatje voor de grote Get Well Soon liefhebbers waar ik mezelf ook toe reken. Het wachten is op een nieuw volwaardig album. Op deze manier wordt het wachten wat aangenamer gemaakt.

tip_of.yourstar
Toevallig kwam ik midden december 2011 terecht op de site van Get Well Soon, waar deze gelimiteerde cd werd aangeboden. Niet getwijfeld en meteen maar besteld (ik heb cd nr. 502 van de 1000). En gelukkig maar ook: Xanadu is inmiddels uitverkocht.

Over de muziek: Konstantin Gropper (= Get Well Soon) werd gevraagd een soundtrack te maken voor Xanadu, een Franse tv-serie over de porno-industrie. Wat we te horen krijgen is 40 minuten lang op en top (instrumentale) Get Well Soon. Prachtige melancholische melodieën dus, met de piano als basis en vaak mooi opgewerkt met strijkers. Het kan niet tippen aan de reguliere albums van Get Well Soon, maar als soundtrack is dit een meer dan behoorlijke plaat én een mooi tussendoortje in afwachting van het 3de volwaardige album, dat dit jaar nog zou moeten uitkomen.

Nieuwstad
Op en top Get Well Soon maar kan niet tippen aan de reguliere albums..?

edit: Hmm zit nu Elise / Exposition te luisteren op youtube en begrijp wat je bedoelt denk ik. Muzikaal weer ijzersterk maar door het gebrek aan zang niet gelijkwaardig aan de andere albums.

tip_of.yourstar
Nieuwstad schreef:
Op en top Get Well Soon maar kan niet tippen aan de reguliere albums..?

Ik bedoelde dat deze soundtrack duidelijk de stempel van Get Well Soon draagt qua geluid en instrumentatie, maar dat ik de reguliere albums beter vind.

Nieuwstad
tip_of.yourstar schreef: