Jamie N Commons - The Baron EP (2011)

Folk
Label: Luv Luv Luv

1. The Preacher (3:45)
  2. Nina (3:40)
  3. Now It Is Not the Time (3:22)
  4. Lola (2:23)
  5. Hold On (1:44)
Hier en daar heeft meneer Commons wel naar Nick Cave geluisterd maar dat deert niet. Jong broekie met een doorleefd geluid. We horen het wel eens vaker maar kwaliteit is zeker geboden op deze EP die absoluut smaakt naar meer.

Ik ben benieuwd naar zijn te verschijnen album in 2012. Hopelijk kan hij dit niveau een heel album lang vasthouden.

avatar van Nestul
Fraai kwartiertje, ben benieuwd naar een volledig album. Ik hoor zowel een beetje Nick Cave als Johnny Cash.

avatar van LittleBox
Prachtige stem en die ontsporing in The Preacher is kippenvel. Prachtig. Hold On is zijn versie van het al oude nummer dat Springsteen als Eyes on the Prize heeft opgenomen. Iemand een idee wanneer release is van volledig album?

avatar van jassn
ergens in maart

avatar van Poeha
Net The Preacher bij 3FM gehoord in de auto.
Dat klinkt alvast veelbelovend.

avatar van Jottem
Deze artiest staat in het lijstje van artiesten die volgens OOR in 2012 kans maken dé doorbraak van dit jaar te worden.
Jamie N Commons. Een jonge vent die in interviews zelf aangeeft dat er mogelijk iets te veel whisky over zijn strotje glijdt, maar dat hij daarmee zijn stemgeluid (welke hij juist ook zo mooi vindt bij soortgelijk gestemde) kan laten klinken zoals hij doet.

Ik verwachtte een beetje een 'Closing Time' Tom Waits (weet niet goed waarom) maar het blijkt toch weldegelijk anders te zijn. Klinkt zeker niet verkeerd, ben benieuwd naar het debuutalbum.

avatar van LittleBox
Ben inderdaad erg benieuwd naar het album. Doet volgens enkelen denken aan Tom Waits, Nick Cave en Johnny Cash, maar Nina doet mij enorm denken aan Paul Weller. Niet alleen qua stem maar ook de sound. Nou ja, het zijn niet de minsten waar hij aan doet denken. Dik compliment dus.

avatar van joeri_musicfreak
prachtige EP, ben zeer beniewd naar een volledig album. Nina vind ik het best, samen met devil in me ( die hier niet opstaat )

avatar van joeri_musicfreak
heb ook heel veel zin in het concert over 3 weken in de bitterzoet. Waarbij ik ook heel veel geluk had, er waren nog maar 6 kaartjes over toen ik me kaartje kocht vorige week. Meteen de EP kopen bij het concert natuurlijk . Ben beniewd of deze vent over een paar jaar echt beroemd is, hopelijk word het iniedergeval geen top 40 artiest..

avatar van blonde redhead
Ja dat zou een ramp zijn als het een top 40 artiest wordt. Zelf hoop ik meer dat hij dit niveau kan blijven maken en dan mag hij van mij best in de top 40 komen hoor, dan krijgen we eindelijk weer een beetje smaak in Nederland.

Bijzonder hoge score, deze jongen(s) worden erg overschat. Mix van Mark Lanegan, Cave, Haydn maar die doen dat veel beter. Hoor niets origineels en eigens. Het klinkt wel lekker hoor vooral het 2e nummer, maar 4.25 gemiddeld, kom op zeg

avatar van jassn
Sinds wanneer staat iets nieuws gelijk aan iets goeds?

Waar is nummer 3 van deze EP op deze site? Het nummer 15 Petals?

goede plaat! Jammer dat hij nog geen album heeft uitgebracht. Gezien op lowlands 2012 in de kleine tent. (Charlie). Toen vond ik hem tegenvallen. Vind hem op plaat toch beter, kwam misschien ook omdat hij mijn favoriete nummer hold on niet speelde. Dat nummer is zo mooi live! Had wel is een filmpje gezien dat hij het nummer op Motel Mozaquie speelde in 2012.