Primal Scream - Screamadelica Live (2012)

Label: Eagle

16. Shoot Speed / Kill Light
  17. Swastika Eyes
  18. Rocks
avatar van thelion
Kijk eens aan...... een van de betere optredens die ik in 2011 heb gezien (op de Lokerse Feesten) word op cd uitgebracht.

Het optreden dat ik heb gezien was van een zeer goed nivo, dus verwacht heel wat van deze release.
Benieuwd ook waar vandaan de opnames zijn of het 1 optreden intergraal is of dat ze een combinatie van verschillende optredens tot een geheel hebben gemaakt.

Yann Samsa
Had ook graag afgezakt naar Lokeren, maar vakantiejob belette me.

Als ik zo even het album in m'n gedachten laat afspelen, durf ik wel zeggen dat het me niet echt een plaat lijkt met een sound die live goed tot leven kan worden gebracht. De sound, de productie, de instrumentatie lijkt zich niet echt te lenen voor een live performance. Of zijn dat maar gedachten?

The Rolling Stones traden op als slotact op Glastonbury van de zomer. De helft mocht de BBC live uitzenden. Omdat ze nog even moesten wachten, kozen ze ervoor om een deel van het optreden van Primal Scream, eerder op die dag, uit te zenden. Man, man, wat was dat geweldig zeg. Wat is Primal Scream toch een geweldige live band. Je hoort het ook terug op deze live registratie. Het zuigt, het rockt, het swingt, het klinkt dirty, het klinkt vuig, het klinkt lekker. Bobby Gilespie is een bevlogen frontman, maar de hele band is top: tot de achtergrondzang aan toe. Eén van de vele hoogtepunten: het briljant uitgevoerde Suïcide Bomb.

Eigenlijk overtroffen ze the Stones die avond. Zouden ze dat bij de BBC hebben geweten? Nu op naar Paradiso morgenavond!