Eagles - Greatest Hits Vol. 2 (1982)

Rock / Country
Label: Elektra

1. Hotel California (6:30)
  2. Heartache Tonight (4:26)
  3. Seven Bridges Road (2:57)
  4. Victim of Love (4:10)
  5. The Sad Cafe (5:33)
  6. Life in the Fast Lane (4:46)
  7. I Can't Tell You Why (4:53)
  8. New Kid in Town (5:03)
  9. The Long Run (3:42)
  10. After the Thrill Is Gone (3:57)
Pieter Paal
Op mijn cd-versie komt na 'After the thrill is gone' nog een piano-riedeltje, terwijl die versie van het album 'One of these nights' dat niet heeft.

avatar van Madjack71
M.i. een overbodige "greatest hits".

Volgens mij sluit deze Greatest Hits Volume 2 aan op Their Greatest Hits 1971-1975:
Eagles - Their Greatest Hits (1976)

avatar van gaucho
Dat doet-ie inderdaad. Dit was natuurlijk, na de opheffing van de groep, een laatste stuiptrekking om er begin jaren tachtig nog wat geld uit te persen. De eerste GH-LP is nog altijd één van de grootste verkoopsuccessen ooit, mede omdat hij zo mooi alle hits en de essentie van die eerste vier Eagles-albums samenvatte. Vooral in de VS werd Their greatest hits '71'-75 daardoor een megaseller.

Deze opvolger kwam niet in de buurt van dat verkoopresultaat. Begrijpelijk ook, enerzijds omdat de magie van de Eagles destijds - tijdelijk - een beetje was verdwenen, en anderzijds omdat deze verzamelaar in feite slechts put uit twee (!) reguliere albums, plus een nummer van het live-album uit 1980. En die waren op zich al grote verkoopsuccessen, dus die hadden de meeste fans al in huis.
Een volstrekt overbodige verzamelaar dus. Zeker nu, in een tijd waarin er naderhand veel completere compilaties verschenen, maar ook toen al.

En toch kon ik 'm gisteren niet laten staan toen ik bij de kringloop voor twee euro (jaja, want ook daar weten ze inmiddels dat oud vinyl wat waard is ) een puntgaaf exemplaar tegenkwam. Amerikaanse persing, en een cut-out, maar vrijwel onbespeeld vinyl. Ook ik heb de genoemde reguliere albums allang op LP en CD, maar ik vind deze best leuk staan naast die eerste GH, die ik ook op LP heb.

Dat is dan zo'n beetje de enige meerwaarde, want dat 'unieke' pianoriedeltje dat kant 2 afsluit, stelt natuurlijk niks voor. Ik zou me aan die strohalm vast kunnen klampen als ik tegenover mijn vrouw moest uitleggen waarom ik deze nou weer gekocht heb, maar zo wanhopig ben ik nou ook weer niet.
Nee hoor, gewoon leuk voor de heb. En anders zou ik het eerder over de goede geluidskwaliteit kunnen hebben, of over het feit dat deze plaat op zich wel lekker ge-sequenced is. Er is duidelijk nagedacht over de trackvolgorde, waardoor het eigenlijk klinkt als een reguliere plaat vol hoogtepunten. Op basis van overbodigheid scoort deze geen enkel punt, maar het materiaal op zich is vijf sterren waard.

avatar van Queebus
Wat moet je met een best of als deze, hij beslaat 2 studio albums en een live nummer. En die ene studio album hebben de meesten al. Dus uitsluitend voor completisten. Of je moet er toevallig voor weinig tegenaan lopen. Het blijft natuurlijk prachtmuziek.