Moxy - Moxy V (2000)

Canada
Label: Perris

1. Yucatan Man [Edited Version] (3:22)
  2. B-757 (3:57)
  3. Candy Delight (3:10)
  4. Burning in the Night (3:44)
  5. Working Man (4:57)
  6. Fire Down Below (3:19)
  7. Not for the Glory, Not for the Gold (5:55)
  8. Nitro Love (4:05)
  9. Snakebite (4:34)
  10. Walking on the Wide Side (4:17)
  11. High Lonely (5:09)
  12. Thunder Inc. (4:33)
  13. Yucatan Man * (4:45)
  14. Still I Wonder [Live] * (4:59)
  15. Young Legs [Live] * (4:09)
avatar van RuudC
Zodra Moxy gaat spelen met een zanger die het allemaal net niet aan kan, zakt de band direct terug tot het niveau van kroegband. Natuurlijk geen Shearman meer. De beste man overleed in '83. De nieuwe frontman doet het overigens niet slecht, maar kan het allemaal net niet (meer?) bijbenen. Verder is dit in alles wel een typische reünieplaat. De muziek doet wel denken aan de oude platen, maar het klinkt allemaal wat stoffiger en stiekem ook wel een beetje truttig. Het gitaargeluid is wel ok. Het is bijzonder melodieus, maar het klinkt weinig geïnspireerd. Wat dat laatste betreft, is de cheapass hoes ook wel veelzeggend. Ik kan het alleen niet over mijn hart krijgen om een onvoldoende te geven. Zo slecht is het dan ook weer niet.

Eindstand:
1. Moxy I