menu

Wishbone Ash - Number the Brave (1981)

mijn stem
2,88 (13)
13 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: MCA

  1. Loaded (4:11)
  2. Where Is the Love (3:21)
  3. Underground (4:18)
  4. Kicks on the Street (4:15)
  5. Open Road (5:16)
  6. Get Ready (3:13)
  7. Rainstorm (4:52)
  8. That's That (3:03)
  9. Roller Coaster (3:19)
  10. Number the Brave (4:57)
totale tijdsduur: 40:45
zoeken in:
avatar van Rufus
2,0
Dit was mijn laatste aankoop van Wishbone Ash.
Niet slecht, maar geen Wishbone Ash.

Ozric Spacefolk
Behoorlijk pop/rock album met veel muzikale experimentjes...

Dingen die opvallen: composties en melodielijnen zijn aanstekelijk... Het basgitaargeluid van Wetton pas t niet bij The Ash... Ook de zang van Wetton past niet bij the Ash.

Number the Brave en Underground zijn waanzinnige songs en behoren tot mijn favoriete Ash-songs...

avatar van Sir Spamalot
3,0
Flauwe songs, te prominente bass, achtergrondzangeressen… Dit leunt eerder aan tegen ordinaire Amerikaanse poprock mét overbodige synthesizers! Dat gitaargeluid, in de studio mismeesterd tot en met, drijft me tot het uiterste, zo dun en pseudonatuurlijk. Get Ready ken ik ergens anders van, volgens mij is dit een cover maar het schiet me niet binnen van wie precies.

Label MCA, ik heb daar nog een anekdote over. Kent iemand de bijnaam van dat label? Musicians Cemetary America! Schaarse momenten van opleving: de twingitaarsolo in Underground, de speelse instrumentale gedeeltes van Open Road, het uptempo That’s That en het krachtigere Number the Brave, tout court als de gitaristen eens ruimte krijgen. Roller Coaster vind ik vreselijk.

avatar van Sir Spamalot
3,0
Als er twee versies bestaan - klik - moet dan niet de originele Britse versie op de site in plaats van de Amerikaanse versie. Dit is de tracklist op mijn exemplaar (vinyl MCA 203 625-320):
1. Loaded; 2. Where is the Love; 3. Underground; 4. Kicks on the Street; 5. Open Road; 6. Get Ready; 7. Rainstorm; 8. That's That; 9. Roller Coaster; 10. Number the Brave.
Get Reay is een cover van Smokey Robinson, ik dacht al dat ik dat nummer kende. Toch een halfje omhoog, ik was een beetje te streng een maand geleden.

avatar van Brutus
3,0
Get Ready is een cover van The temptations

Gast
geplaatst: vandaag om 13:13 uur

geplaatst: vandaag om 13:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.