Battered Wives - Battered Wives (1978)

1 stem

Canada
Label: Bomb

1. Daredevil (3:00)
  2. I Want It All (3:09)
  3. Get What I Can (3:21)
  4. Uganda Stomp (3:01)
  5. Suicide (3:55)
  6. Angry Young Man (2:23)
  7. You Better Be Right (2:38)
  8. Lovers Balls (3:45)
  9. Everybody Loves a Loser (3:27)
  10. Freedom Fighter (3:40)
  11. Talkin' Shop Liftin' * (4:20)
  12. Something She's Hiding * (3:07)
  13. Best Part of a Man * (3:35)
  14. Rocking Good Summer * (2:05)
  15. Rodeo * (6:03)
  16. Bad News * (2:58)
avatar van Dibbel
Canadese rockband uit Toronto die 3 albums gemaakt hebben, waarvan dit de eerste was.
Klinkt als zoveel rock van eind jaren 70, soms richting hardrock, soms enigszins punky.
Tempo ligt redelijk hoog en het is nogal wrakkig geproduceerd, zodat het wel het meeste aansluit bij de punk van eind jaren 70.

Ik moet een beetje denken aan Sham 69, Graham Parker & The Rumour, The Jags en The Adverts.
Van de uptempo songs klinken Daredevil, I Want It All, Freedom Fighter en Everybody Loves A Loser wel lekker.
Uganda Stomp is een hilarisch reggae-achtig nummer (op alle eind jaren 70/begin jaren 80 rockalbums staat altijd minimaal 1 reggae-nummer), wat gaat over Idi Amin en Lovers Balls (Have You Got Them Too?) is een pastiche op de Phil Spector-meidengroepen sound en al net zo leuk.

Ik heb hier een Hollandse persing van op Ariola.
Kan hier nog net wel 3 sterren aan kwijt.