Fránçois & The Atlas Mountains - E Volo Love (2011)

Frankrijk / Verenigd Koninkrijk
Label: Domino

1. Les Plus Beaux (4:23)
  2. Muddy Heart (3:15)
  3. Edge of Town (4:09)
  4. City Kiss (4:20)
  5. Azrou Tune (4:21)
  6. Buried Treasures (3:42)
  7. Cherchant des Ponts (3:35)
  8. Slow Love (4:54)
  9. Bail Eternal (3:30)
  10. Piscine (3:24)
  11. Do You Want to Dance (2:56)
In Europa komt dit album eind deze maand via label Domino uit waar het in Frankrijk al een tijdje verkrijgbaar is.

De uit Frankrijk afkomstige François Marry opereert sinds 2003 vanuit Bristol en hij zingt dan ook in het frans en engels op dit nieuwe album dat verschijnt via Domino en het zou daarmee kunnen dat hij gaat doorbreken naar een groter publiek.

Maar is dat ook gerechtvaardigd? Daar zullen de meningen altijd wel over verschillen; Frànçois & The Atlas Mountains maakt in elk geval lekkere indie pop met een zomers sausje.
Persoonlijk stoort het me wel dat hij de ene keer in zijn eigen taal zingt en de andere keer in het engels.
E Volo Love (het vierde album van François) zou voor mij persoonlijk best wel eens een verslavend plaatje kunnen worden want het pakt me wel en ik ben in elk geval niet vies van liedjes die in het Frans worden gezongen. Ik had het dan ook leuker gevonden als hij die Engelstalige achterwege had gelaten.
Hier en daar wat gekke electronische geluidjes en op andere momenten juist weer zwoele strijkers en piano met flarden typisch Franse dames vocalen.
Net als met het switchen tussen de talen hier dus ook wel weer behoorlijk wat stijlwisselingen wat dan weer niet echt stoort.

Of Frànçois & The Atlas Mountains echt gaan doorbreken betwijfel ik ernstig, een release via Domino of niet, daarvoor stoot de taal denk ik toch wat af en staat het album iets te vol vrolijke, vrijblijvende popdeunen en is de release misschien 5 maanden te vroeg (of te laat zo u wilt).
Want of dit album het redt tot aan het voorjaar........ we zullen zien. Zelf denk ik dat het uit mijn speakers nog wel eens vaker zal gaan schallen want ik krijg er een goed humeur van en dat is wel zo prettig in deze grijze dagen.