The Greatest Hits '90-3-Part 2 (1990)

Alternatieve titel: That's the Difference in Music

Pop / Soul
Label: Magnum

1. MC Hammer - U Can't Touch This (4:14)
  2. Aswad - Next to You (3:35)
  3. Suzanne Vega - Tom's Diner (3:47)

met DNA

4. Chocolate - Ritmo de La Noche (3:35)
  5. Snap! - Cult of Snap (3:59)
  6. Deee-Lite - Groove Is in the Heart (3:32)
  7. African Business - In Zaire (4:14)
  8. Glenn Medeiros - She Ain't Worth It (3:33)

met Bobby Brown

9. Caron Wheeler - Living in the Light (4:33)
  10. Prince - Thieves in the Temple (3:19)
  11. Soul II Soul - People (3:48)
  12. Bass-O-Matic - Fascinating Rhythm (4:08)
  13. Zouk Machine - Maldon (4:05)
  14. Kid Frost - La Raza (3:28)
  15. En Vogue - Hold On (4:18)
  16. King Bee - Must Bee the Music (4:48)

met Michele

avatar van pureshores
1.MC Hammer - U Can't Touch This (4:14) -flauwe plaat waar ik nooit wat aan heb gevonden en MC Hammer is misschien nog een slechtere rapper dan Vanilla Ice , de hype duurde ook maar een jaartje en toen was men er wel klaar mee

2.Aswad - Next to You (3:35)-dit blijft een leuke zomerse plaat met leuke groundbeat en een leuke rap middenin

3.Suzanne Vega - Tom's Diner (3:47)-Souil II Soul beat onder folky Vega en hup een megahit, leuk gedaan en beter dan de vele verkrachtingen van nummers van the Voice waar je nu mee doodgegooid wordt
met DNA

4.Chocolate - Ritmo de La Noche (3:35)-er waren dacht ik 3 versies met elk een "eigen" geluid, deze is voor mij ook het bekendst, leuke piano en opbouw, zomerhit

5.Snap! - Cult of Snap (3:59)-1 van de echt mindere Snap singles altijd naar mijn mening geweest, hier lijkt het of ze niet echt weten wat te doen na de 2 zeer sterke voorgangers. Die groove is dan weer wel heel ok

6.Deee-Lite - Groove Is in the Heart (3:32)-een instant klassieker en nog steeds leuk en zo'n groep waar je van dacht dat we daar nog zeker 20 jaar van alles van zouden zien

7.African Business - In Zaire (4:14)-groovy dansplaatje met typische early 90's geluidjes en yeah's

8.Glenn Medeiros - She Ain't Worth It (3:33)-stoere swingbeatplaat van onze Glenn met Bobby Brown erbij gaat dat suikerzoete imago gelijk het raam uit, ook zo iemand waar je nog meer van had verwacht na zoiets

met Bobby Brown

9.Caron Wheeler - Living in the Light (4:33)-heel leuke debuutsingle van voormalige Soul II Soul zangeres, heeft iets tijdloos en toch hoor je duidelijk dat het uit de melting pot van 1990 komt waar genres nog vrij door elkaar lopen-ook opvolger UK blak kon ik zeer goed waarderen

10.Prince - Thieves in the Temple (3:19)-een leuke single van Prince, beetje apart en toch heel Prince, van de film Graffiti bridge

11.Soul II Soul - People (3:48)-daar zijn ze dan zelf. Het 2e album had ik gelijk blind aangeschaft en People was gelijk een favoriet, voor de single versie gaat men voor een tamme variant waar op de album versie nog de Break 4 love beats gebruikt worden

12.Bass-O-Matic - Fascinating Rhythm (4:08)-het project van William Orbit dat een veel dikkere hit had kunnen worden, de AVRO en Robin Albers hebben in ieder geval wel genoeg airplay gegeven en Orbit zou zn carriere toch enorm zien groeien, deze plaat hangt van samples aan elkaar incl Dizzy

13.Zouk Machine - Maldon (4:05)-leuk niemendalletje wat weer zomers klinkt

14.Kid Frost - La Raza (3:28 leuke hiphop track met dito saxofoon, heel laidback zomers

15.En Vogue - Hold On (4:18) de kennismaking met En Vogue, volgens mij op Payback van James Brown gestoeld en met intro van The Jacksons, dit was in 1990 best apart denk ik, en dit werden hele grote dames natuurlijk

16.King Bee - Must Bee the Music (4:48)-swingende follow up van Back by dope demand, beetje dezelfde beats maar nu met catchy refrein, die Michelle rijgde de hele 90's ook nog wat single hitjes bij elkaar in allerlei stijlen, zoals i can feel (1995)
met Michele

avatar van Darkzone
Is deze ook op vinyl verkrijgbaar? Lastig zoeken op Discogs.

avatar van musicfriek
Zeker lastig zoeken, zie alleen de cd-versie daar. Volgens mij was er een dubbelelpee van deze en part 1.

avatar van pureshores
Dit blijft wel mijn favoriete deel denk ik. We waren toen als gezin eindelijk weer gevestigd in Nederland en ik was desperate op zoek naar de cd maxi van Fascinating rhythm, die nergens te vinden was. Dat was net een top 10 hit in Engeland toen. En in Southampton bij de platenzaak waar ik mijn eerste aankoopstappen deed, was men nog volop in de 7" vinyl mood, daar waren nog weinig cd singles te krijgen.
Ik heb dit Greatest Hits deel als cassette voor dacht 19,95 gulden toen gekocht, bizar, alleen maar omdat Bassomatic hierop stond in 1e instantie. Later de cd single in Nijmegen wel gevonden.

Beste nummer: Bassomatic-Fascinating rhythm
Slechtste nummer-MC Hammer-U can't touch this (ik kan wel stellen dat ik dat het enige slechte nummer vind op deze editie, de rest is allemaal goed te doen)

avatar van MarkS73
Jaren 80 muziek draai ik nog regelmatig. In de jaren negentig was ik meer van de grunge, de doorsnee popmuziek vond ik destijds verschrikkelijk, ik probeerde het wel maar er kwam maar weinig uit dat leuk was. Vreselijke euro house en slechte rapmuziek. Als ik de tracklist zo zie brengt het alleen maar slechte muziekherrineringen naar boven, behalve Suzanne Vega dan....