Birth of Rock (1982)

Alternatieve titel: Rock-Oldie Classics

West-Duitsland
Label: Memory

1. Ram Jam - Black Betty (Single-Version) (2:30)
  2. Heart - Barracuda (4:21)
  3. The Edgar Winter Group - Frankenstein (Single-Version) (3:26)
  4. Randy California - Day Tripper (3:00)
  5. The Electric Light Orchestra - Roll Over Beethoven (4:31)
  6. Fleetwood Mac - Black Magic Woman (2:51)
  7. Sutherland Brothers & Quiver - (I Don't Want to Love You) You Got Me Anyway (3:01)
  8. Argent - Hold Your Head Up (Single-Version) (3:13)
  9. The Zombies - Time of the Season (3:28)
  10. It's A Beautiful Day - White Bird (Single-Version) (3:30)
  11. Mott The Hoople - Roll Away the Stone (3:02)
  12. Jeff Beck - She's a Woman (4:29)
avatar van Dibbel
Een keer niet kunnen laten liggen voor 1 gulden in de kringloopwinkel.
In feite is dit gewoon weer de zoveelste verzamel-elpee van de firma CBS, dit keer onder het etiketmerk Memory wat ze blijkbaar in Duitsland voerden.
Gekocht voor Jeff Beck, Randy California, Edgar Winter, It’s a Beautiful Day en The Sutherland Brothers, welke nummers ik toen nog niet had.
De rest van de nummers vind je geheid op andere verzamelaars van CBS en aanverwante maatschappijen.
Birth of Rock heet deze, maar het is meer de pubertijd, want de liedjes bestrijken de periode 1969 (It's a Beautiful Day, The Zombies) t/m 1977 (Ram-Jam en Heart).
Natuurlijk staat er weer geen een slecht nummer op.
Day Tripper van Randy California (ex-Spirit) is inderdaad een Beatles-cover, maar wel een leuke, Frankenstein is een rare instrumentale rocker van de bluesalbino Edgar Winter, White Bird is nog een echt (ingetogen) hippie-nummer en Roll Away The Stone en You Got Me Anyway zijn vergeten pareltjes.
De rest hoort iedere oudere jongere te kennen, weet je wel