Spock's Beard - The X Tour Live (2012)

Label: Mascot

1. Edge of the In-Between (10:51)
  2. The Emperor's Clothes (6:16)
  3. From the Darkness (17:06)
  4. The Quiet House (9:05)
  5. The Man Behind the Curtain (8:13)
  6. Kamikaze (6:49)
  7. Jaws of Heaven (17:13)
  8. Drum Duel (4:25)
  9. On a Perfect Day (7:39)
  10. Thoughts (7:32)
  11. Ryo's Solo (5:21)
  12. The Doorway (10:50)
  13. June (6:41)
avatar van djarend
tja, waarom niet nog eens livealbum, die zijn er al zo weinig van deze band...

nicoot
Integrale uitvoering van X lijkt me toch wel een interessante release, dat album is zo geniaal... En slechts 15€ voor de dubbel-cd + dvd via het Mascot Label. Maar ja, een 'drum duel' of 'Ryo's solo', die horen we inderdaad wel al genoeg. Desondanks, reeds gepre-ordered!

avatar van Gloeilamp
Toch wel benieuwd, X vind ik een erg sterk album.

Nog een paar dagen

avatar van Goldhand
Heerlijke live uitvoering van het gehele X album. Erg goed geluid ook!
Eigenlijk weinig negatiefs op aan te merken behalve dan het drum duel. Dat is voor een enkele keer wel leuk om te kijken op de dvd, maar voor de cd eigenlijk erg saai.

Favorieten: From The Darkness, Kamikaze, Jaws of Heaven en On a Perfect Day.

avatar van Brunniepoo
Het concert dat de band in De Boerderij gaf vond ik een van de sterkste van dat jaar, mede dankzij het sterke materiaal van X. Deze registratie is een goede weergave van die tour, een optreden waarin Nick d'Virgilio duidelijk de show steelt.

De nummers van X wijken niet echt af van de studioversies, de solo's waren live leuker dan op cd, maar al met al is dit toch wel een erg leuke aanvulling op de collectie.

nicoot
Net eventjes weggeblazen door het ganse X album live. Wat een meesterwerk is dat toch. Fantastisch herpakt na de eerdere post-Neal verschenen albums. Ondanks het feit dat de concertfilm geen echte aankleding heeft (gewoon 5 man op een podium zonder tierlantijntjes en versieringen of achtergrond), blijft het concert elke seconde boeien. Zelfs dat drumduel is heerlijk. Jimmy versus Nick, samen drummend op de vloer, de monitors, het verhoogje van het drumstel, je kan het zo gek niet bedenken

En dat hele X album klinkt live dus zo ongelofelijk vet. Met name From The Darkness en Jaws of Heaven worden perfect gebracht, zo mogelijk nog beter dan de studio-versies. Er zit zeer veel pit in deze performance, het klinkt rauwer. Redelijk getrouw aan de studioversies, maar dat deert allerminst. En het was het enige Amerikaanse concert denk ik. Ze hebben in 2010 enkel 2 weken in Europa getourd, maar dit optreden uit LA vond een drietal dagen voor de start van die EU tour plaats.

Vandaag is op hun facebook ook een filmpje uit de studio verschenen - ze zijn een lied aan het repeteren - klinkt veelbelovend. Goede zanger, die Ted Leonard. Hopelijk komen ze naar High Voltage in juli. En waarom niet met The Flower Kings, die brengen in juni ook een nieuwe uit en ze gaan eveneens touren, zou fantastisch zijn!

De cd-versie van X Tour Live heb ik eenmaal gehoord in de auto (niet zo optimaal), maar na het zien van de dvd met koptelefoon => vijf welverdiende sterren.

nicoot schreef:

Ik heb deze ook gekocht voor dezelfde som. Zo weinig geld voor zoveel virtuositeit. Geniaal!
De heren hebben er zichtbaar plezier in en alles wordt tot in de puntjes juist gespeeld. Je kunt er alleen maar watertandend zitten naar kijken. Er is maar 1 ding dat ik nog zou willen en dat is ze echt live zien. (En dat kan op The night of the Prog op 7 juli, samen met Sylvan en Airbag)

feenah schreef:
En dat kan op The night of the Prog op 7 juli, samen met Sylvan en Airbag

Waar ik dan ook aanwezig zal zijn Wat een line-up. En Haken, Flower Kings, Arena en Katatonia daar ook nog eens bij!

Gelukzak!

avatar van Brunniepoo
Is natuurlijk wel zonder Nick d'Virgilio, mijns inziens de smaakmaker bij dit concert. Geen idee hoe dat in de praktijk uitpakt.

avatar van feenah
Ga daar maar eens aanstaan.
Zanger gezocht; wat moet ie allemaal kunnen?
-Zingen
-Gitaar
-Keyboard
-Drum
-Entertainen
En als het kan nog eens allemaal tegelijk!
Maar goed, ze hebben al iemand gevonden en die is al te zien op de dvd van Testimony live.

avatar van Brunniepoo
Ah, bij de nu al legendarische reünie van Neal en zijn oude band op High Voltage vorig jaar?

Nou ja, ze zullen die man niet voor niets hebben uitgekozen lijkt me. Ik ga hem wel zien als ze weer eens in De Boerderij staan, NotP heb ik door de mijns inziens zwaar teleurstellende line-up (ondanks SB) maar aan me voorbij laten gaan dit jaar.

avatar van Alexepex
De cd is eigenlijk alleen interessant vanwege de integrale uitvoering van de cd X, voor mij een van hun beste cd's.
Vooral daarom is het verplichte kost.

De tweede cd echter is van mindere niveau, en dan vooral vanwege de keuze van de songs.
De twee solo's hadden ze wat mij betreft achterwege mogen laten, ben toch al niet zo'n fan van zulke solo's, en ook June had van mij niet gehoeven.

Verder een paar verrukkelijke uitvoeringen, zoals van From the Darkness, The Quiet House, Jaws of Heaven en The Doorway (kan mij maar niet vervelen!).
Qua entertainment gehalte zit het ook wel snor, de aankondiging van Stan Ausmus is grappig (kicking the mighty booty! :lol:).