Craig Finn - Clear Heart Full Eyes (2012)

Label: [PIAS]

1. Apollo Baby (5:46)
  2. When No One's Watching (3:46)
  3. No Future (3:44)
  4. New Friend Jesus (3:10)
  5. Jackson (3:19)
  6. Terrified Eyes (4:47)
  7. Western Pier (3:52)
  8. Honolulu Blues (4:15)
  9. Rented Room (4:37)
  10. Balcony (3:13)
  11. Not Much Left of Us (4:20)
BobbieMarley
Wordt hier tot nu toe niet erg enthousiast onthaald, getuige de beoordelingen. Volgens mij geheel ten onrechte. Prachtig gitaarspel! Luister maar eens naar het prachtige "New friend Jesus". Als dat nummer je niet kan overtuigen, dan moet je de rest ook maar niet luisteren.
Zet voorlopig in op 4 sterrren.

avatar van Bartjeking
Inderdaad een puike plaat, maar het kan wat mij betreft niet tippen aan The Hold Steady (Hoewel 'Apollo Bay' qua stijl en niveau in ieder geval niet onder doet). Desalniettemin een goed solodebuut van mr. Finn, die ik altijd al een bijzonder goede songwriter heb gevonden (maar door het gitaargeweld van The Hold Steady worden deze lyrics vaak ondergesneeuwd, misschien daarom maar eens solo??). Hij wordt ook vaak vergeleken met Springsteen en dan denk ik dat ze het hebben over de verhaallijnen die in zijn songs te vinden zijn.

Het door BobbieMarley genoemde 'New Friend Jesus' is ook een prachtige typische 'Americana' song. De stijl waar ik het meeste van houd, maar ook vind dat er in dit genre betere platen te vinden zijn momenteel. Maar ik vind het wel erg leuk dat Craig Finn deels deze kant op is gegaan. Deels, want ik kan hier moeilijk een genre opplakken. Een nummer als 'Jackson' dat ook dik 4* waard is dan weer erg minimalistische rock en zo vormt deze collage van nummers een erg kleurrijk geheel.

Maar goed, zeker de moeite waard en misschien zou het wel goed zijn om eens een paar jaartjes 'solo' te gaan. Hij heeft met deze plaat getourd en het voorprogramma gevormd van The Felice Brothers. Daar zou ik graag zijn zeg!

Voor nu 3.5* maar al schrijvende werd ik steeds enthousiaster over de plaat (is al weer een tijdje geleden dat ik hem heb leren kennen namelijk).