Darkthrone - Sempiternal Past (2012)

Alternatieve titel: The Darkthrone Demos

geen stemmen

Noorwegen
Label: Peaceville

1. Land of Frost (3:54)
  2. Winds of Triton (1:53)
  3. Forest of Darkness (4:33)
  4. Odyssey of Freedom (3:23)
  5. Day of the Dead (5:22)
  6. Intro (0:47)
  7. Snowfall (9:04)
  8. Eon (3:50)
  9. Thulcandra (5:54)
  10. Archipelago (4:59)
  11. The Watchtower (5:12)
  12. Accumulation of Generalization (3:09)
  13. Sempiternal Past / Presence View Sepulchrality (3:22)
  14. Iconoclasm Sweeps Cappadocia (3:57)
  15. Soria Moria Slott (Oslo TV 1989) (3:43)
  16. Eon / Thulcandra (Oslo TV 1989) (4:53)
  17. God of Disturbance and Friction (3:42)
avatar van Eddie
Ik denk niet dat iemand hier op zit te wachten. Of het moeten echt die-hard underground black metal fans zijn. De productie is zoals we van een verzameling demo's mogen verwachten, de nummers zijn ook niet heel erg sterk op een enkele uitzondering na. Overbodige release van een band die al jaren niets zinvols meer uitbrengt.

avatar van Edwynn
Leuk voor de Darkthrone verzamelaars. Voor zover die de demo's nog niet in huis hadden. Nou ja, die kunnen nu de tapes omruilen voor een cd.

Voor Soulside Journey bracht het Zweedse gezelschap rondom drummer Fenriz een viertal demo's uit. (Land Of Frost, A New Dimension, Thulcandra en Cromlech) Die zijn hier allen in een leuk pakketje gebundeld aangevuld met wat summier bonusmateriaal.

Ik vind het wel aardige demo's. Je hoort hoe de band begon als een soort blackened thrash incarnatie a la Hellhammer, langzaam evolueert tot een typisch Zweedse death metalband.

Cromlech en A New Dimension laten al behoorlijk wat kwaliteit horen. Vooral die laatste (Snowfall) is erg apart.
De productie is primitief, maar niet heel erg belangrijk voor de soms best morbide uitstraling van de band.

Ja, ik vind het wel een leuke release.

avatar van scott
Het zweedse gezelschap? weet je het zeker? op een lp van mij staat wat anders achter op.

avatar van Edwynn
Noorse band natuurlijk. Die hier nog Zweeds klinkt. My bad.