The Thermals - More Parts Per Million (2003)

Label: Sub Pop

1. It's Trivia (2:13)
  2. Brace and Break (2:13)
  3. No Culture Icons (2:21)
  4. Goddamn the Light (1:57)
  5. Out of the Old and Thin (2:43)
  6. I Know the Pattern (2:36)
  7. Time to Lose (2:23)
  8. My Little Machine (2:01)
  9. Overgrown, Overblown! (1:43)
  10. A Passing Feeling (1:58)
  11. Back to Gray (2:14)
  12. Born Dead (1:43)
  13. An Endless Supply (1:36)
Mza
Het bruist allemaal van de energie waarbij in een sneltreinvaart iets van 15 nummers voorbij komen. Helaas gaat het allemaal zo snel dat ik nauwelijks de nummers kan onderscheiden. Het klinkt op een paar uitzonderingen na allemaal hetzelfde en die 27 minuten zijn dan ook meer dan genoeg. In totaal is het een vrij aardig album, maar je moet er wel voor in de stemming zijn.

geweldige liedjes, maar het gaat wel vervelen op den duur. maar desalnietemin erg origineel, energiek en leuk!

Je moet hem een paar keer horen, want het lijkt idd wel allemaal op elkaar. Maar later blijkt dat er louter briljante songs op staan, die mij in ieder geval nog steeds niet vervelen. Ik vind deze plaat echt 5* . Met zulke minimale middelen zulke doeltreffende en pakkende, energieke nummers schrijven lijkt heel makkelijk maar is oh zo moeilijk!

ElMeroMero
Mza schreef:

Mee eens. Dit is een plaat die je direkt naar de keel grijpt. Dit kan verfrissend en begeesterend uitpakken, met nummers zoals No Culture Icons. Jammer genoeg legt de direkte en energieke aanpak van The Thermals ook het niet geringe, melodieuze deel van de plaat aan banden, wat de herkenbaarheid van de songs niet ten goede komt.

Deze plaat staat voor mij synoniem met het probleem waar het gros van de punkbands van weleer zich mee geconfronteerd zag: bezieling en energie in overvloed, maar als puntje bij paaltje komt, dooft het lichtje al snel bij gebrek aan muzikale variatie en innovatie. Ik hoop dat hun nieuwe plaat dan ook wat meer afwisseling laat zien.

Alvast 3,5 glitters voor het leuke ritje op de sneltrein

avatar van Ward
Ik heb deze CD van een vriend geleend omdat hij vond dat ik die toch eens moest luisteren, want ik kende alleen wat nummers die ik had gedownload. Ik heb dit album nu een paar keer geluisterd en ik ben toch wel heel enthousiast. Heerlijk snelle, pakkende nummers die vol energie zitten. Ik vind het nu 4,5* waard. Ik ga dit album zo snel mogelijk kopen en misschien stijgt het dan zelfs tot 5*.

avatar van Yak
Yak
Ze zijn vanaf morgen vier dagen in Nederland, respectievelijk Groningen (Vera), Rotterdam (Nighttown), Schijndel (Paaspop) en Amsterdam (Melkweg).

Ik heb het gedownload en vind de geluidskwaliteit niet echt bijzonder. Is de cd uit de winkel van betere kwaliteit? Ik meen dat het in de slaapkamer is opgenomen, wellicht is dat het probleem. De muziek is wel tof. Brace and Break, A Passing Feeling en It's Trivia vind ik de beste nummers.

Concert in de Melkweg was genieten, al had ik een wat enthousiaster publiek verwacht.

avatar van Ward
Het is op een viersporenrecorder opgenomen vandaar dat de kwaliteit niet zo goed is. Maar ik vind dat juist zo leuk aan dit album.

neh
Toen ik de eerste twee akkoorden van deze cd hoorde, wist ik niet wat me overkwam; een brutale verkrachting van een van de belangrijkste muzikale regels.
M'n eerste reactie; hoe vreselijk! M'n tweede reactie; Waah geweldig!
Hoewel alles op viersporenrecorder is opgenomen, en alles heel simpel in elkaar lijkt te steken, heeft elk nummer toch iets eigens. Ook zit er de nodige muzikale diepgang in. En als de cd je niet helemaal overtuigd; ga ze live zien en voel de adrenaline door je heen stromen!

avatar van Bart
Prachtig album! De rommeligheid, de energie, de ruis [door de opname] en de teksten maken deze plaat tot één van de beste rock/punkplaat van de laatste tijd. Berichten van users over 'saaiheid' en 'gaat vervelen na een tijd' wil ik graag tegenspreken. Deze plaat kan ik niet vaak genoeg horen. Het album dat hierop volgt, heb ik minder gewaardeerd. Dit omdat het eigenlijk een verlengde is van deze plaat; alleen een betere opnamekwaliteit. Hopelijk volgt snel een derde plaat. Het is natuurlijk even afwachten of die weet te boeien, want de eerste en tweede plaat lijken al erg op elkaar. Maar goed, korte energieke platen zijn altijd welkom.

avatar van Tekh
erg goed maar fuckin'a is veel beter

Vlijmscherpe lyrics, bevlogen delivery + noise & tape-hiss = SUPER

avatar van timhardt
the strokes zijn nooit veraf bij deze. leuk plaatje, maar niet meer eigenlijk. is this is? van the strokes blijft de essentiele plaat.

avatar van Rudi S
Het raast en knalt op een hoog tempo en dan ook nog goeie liedjes, fijn plaatje