Eric Bibb - Deeper in the Well (2012)

Blues / Roots
Label: Stony Plain

1. Bayou Belle (4:10)
  2. Could Be You, Could Be Me (2:36)
  3. Dig a Little Deeper in the Well (4:03)
  4. Money in Your Pocket (4:14)
  5. Boll Weevil (2:58)
  6. Sinner Man (4:50)
  7. In My Time (3:45)
  8. Music (3:39)
  9. Movin' Up (2:52)
  10. No Further (3:39)
  11. Every Wind in the River (4:36)
  12. Sittin' in a Hotel Room (2:47)
  13. The Times They Are a Changin' (3:30)
  14. The Hewlitt * (1:58)
avatar van Yann
Op Booker's Guitar uit 2010 liet Bibb op een zeer integere en overtuigende manier een geslaagde combinatie van Delta blues en country folk horen. Ik ben er nog niet aan toegekomen om mij verder in zijn werk te verdiepen, maar Booker's smaakte in elk geval naar meer. Daarom ga ik maar eens werk maken van deze nieuwe zodra hij uit is.

avatar van Broem
Weer zo'n lekkere southern blues plaat van deze gigant. Staat al jaren garant voor kwaliteit. Ook al blijft Eric op de gebaande paden, de bezieling en authenticiteit maakt ook deze cd tot een goed te verteren luisterbeurt.

Hendrik68
Ik word altijd vrolijk als er ook maar 1 minuut aandacht wordt besteed aan blues en als dat dan ook nog de klassieke blues is dan ben ik helemaal enthousiast. Eric Bibb slaat dat enthousiasme echter enigszins de grond in. In tegenstelling tot Broem mis ik juist de bezieling. Het is veel te braaf gedaan allemaal. Eric Bibb komt in het wekelijks uurtje Blues op Arrow Classic Rock ook regelmatig voorbij en dan stoort 1 nummer van dit album niet. Maar een hele CD lang komt Bibb er bij mij niet mee weg in dit geval. Het is een ode aan de oude blues cultuur, maar de vertolkers van de oude southern blues hadden stuk voor stuk veel meer passie dan Bibb. Bibb kan veel beter.

avatar van Ronald5150
Eric Bibb mag inmiddels toch wel een bescheiden grootheid genoemd worden als het gaat om country en delta blues. Ook op "Deeper in the Well" put hij weer uit de rijke muzikale traditie Mississippi en Alabama. Wat dat betreft is "Deeper in the Well" een toepasselijke titel. Bibb speelt ingetogen, zoals we dat eigenlijk wel van hem gewend zijn, maar doet dat wat mij betreft met grote vakkundigheid en passie. Wellicht is het rauwe randje van de blues wat ver te zoeken, maar dat stoort me eigenlijk geen moment op deze plaat. Door het gebruik van traditionele instrumenten als de viool, wasbord, diverse snaar- en percussie instrumenten straalt "Deeper in the Well" een authentiek sfeertje uit. Het is dat ik geen veranda heb, maar anders zag ik me wel zitten in zo'n typische schommelstoel met een glas whisky in mijn hand, starend over de Mississippi Delta.