Divera - Love and Taboo (2012)

Folk
Label: MG

1. Me and My Garden (4:43)
  2. Miss Me (2:50)
  3. Precarious Kisses (4:09)
  4. One Day at a Time (5:25)
  5. Love and Taboo (3:41)
  6. Famished Road (4:22)
  7. Speechless Mind (4:51)
  8. Amnesia (3:42)
  9. The Butcher (4:03)
  10. Meant to Be (4:12)
Divera is het alter ego van Vera van der Poel. Dat is geen onbekende in de muziekscene. Misschien bekend van Mimizone (1999), Voer (2005) of Beeswamp (2006). Mimizone was electronic/dance, Voer jazzy pop en Beeswamp meer funk. Al met al iemand die veel stijlen in huis heeft.
Maar nu als Divera een onvervalst singer-songwriter album. De hoes heeft wat esoterisch, spiritueel en daardoor kun je wat in de war raken.
Maar de titel zegt al genoeg 'love and taboo'. 10 nummers over de thema's liefde, verdriet en spijt. Het is een echte luisterplaat, soms zijn de thema's erg zwaar (over misbruik, incest) maar de muziek zorgt er wel voor dat je blijft luisteren. Sommige liedjes hebben een Joni Mitchell touch en dat is positief bedoeld. Divera kan goed zingen en de songs blijven klein door de instrumentale benadering. Een mooi, breekbaar album van deze onbekende zangeres.