menu

Dennis Linde - Linde Manor (1970)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Folk
Label: Intrepid

  1. Linde Manor
  2. On the Run
  3. I Don't Want Nobody 'Ceptin' You
  4. Call Me Honey
  5. Horned Toad
  6. Rockin' Days
  7. The Fat of the Land
  8. Kitty Starr
  9. Mornin' Mornin'
  10. Preacher Jones
  11. Stormy Weather Girl
zoeken in:
avatar van muziekobsessie
5,0
En jahoor weer een vergeten meesterwerk uit het schijnbaar onuitputtelijke vaatje. Wel 1 die even wennen is want het duurde even eer ik de uptempo nummers kon waarderen. Weer is zo'n niet te plaatsen album die tussen alle genre's invalt, net als dat bij Dan Penn en Jim Ford ook is. Maar daardoor in die tijd slecht verkoopbaar. Dus eigenlijk diegene die tegen de stroom inzwemmen krijgen de minste aandacht. En tevens kluizenaar Dennis Linde, is niet 1 van de minste. Hij heeft nummers geschreven voor grootheden als Elvis.

Advies: branden die cd en draai 'm hard in de auto en voor je 't weet zit je in Parijs. Want er zit een drive in sommige nummers(oa fat of the land) waar Led Zeppelin nog een puntje aan kan zuigen.
Single en ballad Kitty Star is echt prachtig met zinnen als love you more than airplanes, Kitty Star. Maar ook het bezwerende Preacher Jones bezorgt me elke keer kippevel wat een power heeft dat nummer.

nu maar hopen dat hij snel op cd uitkomt samen met het onuitgebrachte album uit 71

Gast
geplaatst: vandaag om 14:37 uur

geplaatst: vandaag om 14:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.