menu

Johnny Cash - The Rambler (1977)

mijn stem
3,42 (19)
19 stemmen

Verenigde Staten
Country
Label: Columbia

  1. Hit the Road and Go (5:08)
  2. If It Wasn't for the Wabash River (4:31)
  3. Lady (5:15)
  4. After the Ball (4:50)
  5. No Earthly Good (4:36)
  6. A Wednesday Car (3:07)
  7. My Cowboy's Last Ride (5:17)
  8. Calilou (4:44)
totale tijdsduur: 37:28
zoeken in:
avatar van frolunda
3,5
Aardig concept album dat wel wat meer aandacht verdient.

avatar van EttaJamesBrown
4,5
Sterker nog: dit is de prequel van Pros and Cons of Hitchhiking.
Vol bij de kloten. Zo'n plaat.

avatar van spinout
3,5
Zelfs de dialogen zijn interessant! The Hitchhiker van Jim Morrison komt ook op in mijn gedachten terwijl ik naar The Rambler luister.

avatar van AbleMable
4,0
Jack Routh was de stiefschoonzoon van Johnny Cash ( Routh was getrouwd met dochter van June Carter uit haar huwelijk met Carl Smith, Carlene Carter). Jack Routh was zelf een verdienstelijke singer-songwriter en werkte al op eerdere albums van Johnny Cash mee als gitarist. Zo ook op dit album en speelt ook de rol van de lifter, The Fisherman, en horen we hem ook in de dialogen met Johnny Cash. En was hij ook mede producer samen met Cash en Charlie Bragg.
The Rambler is de laatste niet religieuze conceptalbum van Johnny Cash en ook een van zijn betere. Dit keer vind ik het geouwehoer of wat vriendelijker gezegd, de dialogen wel leuk om te volgen en nemen ze je mee in de verhalen die verteld worden op dit album. De songs zijn weer eens allemaal door Cash zelf geschreven. En ook deze mogen er wezen evenals de muziek. En ook The Tennessee Three zijn weer van de partij. Het oude vertrouwde Cash geluid is zeker ook aanwezig maar dit album heeft een voor dan ook wat modernere country geluid, zoals weer een gitaar die af en toe door een phaser gaat. En bv in A Wednesday Car klinkt er ook een honky tonk piano.

avatar van goldendream
Toch eens een berichtje plaatsen om AbleMable te bedanken met de vele boeiende en leerrijke info bij de albums van grootmeester Cash. De gedetailleerde besprekingen vol weetjes lees ik met plezier.


avatar van AOVV
3,5
Leuk conceptalbum van Cash, één van de weinige platen met enkel door hem geschreven nummers. Natuurlijk mogen op dit conceptalbum ook de nodige dialogen niet ontbreken, maar hier voegen ze inderdaad - zoals AbleMable reeds zegt - daadwerkelijk iets toe. Het album luistert een beetje weg als een (korte) muzikale film, waarbij de dialogen tussen Cash en Jack Routh (die "The Fisherman" speelt) best amusant zijn.

De liedjes zelf zijn ook meer dan behoorlijk, al blijven echt sterke songs achterwege. Dit album ademt echter wel de sfeer uit van het leven on the road; missie geslaagd, zou ik dus zeggen.

3,5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 15:06 uur

geplaatst: vandaag om 15:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.