The Angels of Light - The Angels of Light Sing 'Other People' (2005)

Label: Young God

1. Lena's Song (2:52)
  2. The Kid Is Always Breaking (3:11)
  3. My Friend Thor (2:07)
  4. On the Mountain (5:16)
  5. Destroyer (5:04)
  6. Dawn (2:24)
  7. My Sister Said (4:11)
  8. Michael's White Hands (4:16)
  9. To Live Through Someone (5:34)
  10. Simon Is Stronger Than Us (1:36)
  11. Purple Creek (4:35)
  12. Jackie's Spine (4:07)
sxesven
Pas één stem, zie ik. Tevens eerste bericht. Ai. Da's toch echt te weinig waardering voor deze uiterst mooie plaat uit de keuken van Michael Gira, die ooit zijn longen nog binnenstebuiten keerde onder het synoniem Swans. Inmiddels lijkt Gira wel wat van z'n zwartkijken afgestapt en is 'ie vrolijk aan de folk gegaan. Nu ja, vrolijk, da's ook niet helemaal waar. Gira klinkt nog steeds grimmig, hoewel de hoop hier en daar ook doorklinkt, wat deze plaat des te meer variatie geeft. Tevens zingt de goede man tegenwoordig, en is de muziek vele malen minder luidruchtig. De heren van Akron/Family hielpen hier en daar een handje en ook dat is te horen. Simpelweg prachtig en een aanrader voor eigenlijk gewoon iedereen. 4.5*

avatar van Jazper
Toen ik dit voor de eerste keer opzette dacht ik, mijn god, wat moet ik hiermee. Maar het toch op laten staan. En na even wennen kan ik het toch wel waarderen. De stem is nogal nadrukkelijk aanwezig en dat vind ik meestal niet positief. Maar van deze stem kan ik het blijkbaar hebben. Wat op de achtergrond gebeurt is ook best interessant. Het feit dat de stem zo naar voren is gemixt, doet me intensiever naar de rest van de muziek luisteren. En dat is altijd ok.

3,5 * maak ik ervan.

avatar van Dark Yoghurt
Vooral na Michael Gira's "I am singing to you from my room" wist dit album al best snel mij goed te raken. De nieuwe versies van zijn lo-fi demos vind ik echt tof. Ik vind hun sound interessant en mooi, heb deze trouwens veel liever dan We Are Him...qua sound.

avatar van jorro
Dit is toch een minder album dan de voorgangers. Met maar één echt hoogtepunt, On The Mountain. Eigenlijk is op alle albums datgene het fraaist wat qua sound dicht tegen Swans aanligt. Stem van Gira en het voor de meeste van die songs gekozen ritme gaan uitstekend samen.
3* was echter te weinig dus verhoog ik naar 3,5*