Poor Moon - Illusion (2012)

Pop / Folk
Label: Sub Pop

1. Illusion
  2. Anyplace
  3. People in Her Mind
  4. Once Before
  5. Widow
avatar van midnight boom
Het rommelt momenteel een beetje binnen Fleet Foxes. Aan het begin van het jaar verliet drummer J. Tillman de band om een solocarrière te starten. Een paar weken later bracht frontman Robin Pecknold een zielig maar prachtig solonummer uit. Nu zijn het toetsenist Casey Wescott en bassist Christian Wargo die van zich laten horen. Samen richtte de Fleet Foxes leden het zijproject Poor Moon op. Inmiddels is de formatie uitgegroeid tot een kwartet en hebben ze een EP gemaakt: Illusion.

Ook voor Poor Moon zijn de jaren '60 een grote inspiratiebron. Geen rare conclusie naar het beluister van Illusion. De muziek klinkt namelijk (verassend genoeg) als een soort ingetogen Fleet Foxes. Het laatste nummer Window, is daar het beste voorbeeld van. De afsluiter blijft het dichts bij de moederband en klinkt ook vertrouwd in de oren. Maar ook titelsong 'Illusion', en 'Anyplace' zijn songs die elke Fleet Foxes fan ongetwijfeld tof zullen vinden. Wescott en Wargo zijn uitstekende zangers, maar toch klinkt de zang niet zo aangenaam als die van Robin Pecknold. Wat is de Fleet Foxes frontman eigelijk een fantastische zanger. Het zijn dan ook juist de nummer 'Once Before' en zeker 'People In Her Mind' die op deze EP weten te verassen. Dat Wescott en Wargo als Fleet Foxes kunnen klinken is natuurlijk geen verassing, maar, let wel, ze putten niet uit een vaatje. Het vrolijk rockende 'People in Her Mind' klinkt nog steeds jaren '60 maar wel is meer Pop/rock dan Folk. Een heel degelijk hoogtepunt van deze aardige EP. Fleet Foxes fans kunnen met een gerust hard bij Poor Moon aankloppen.

zestien fijne, niet spectaculaire minuten.

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van BZN
BZN
Lekker EP'tje!

avatar van Ducoz
Inderaad best lekker, maar zeker niets nieuws onder de zon.
Kabbelt een beetje maar niet vervelend.

De nummers hebben wel potentie, maar de uitwerking is niet overal even uitgekristalliseerd.

avatar van RoyDeSmet
5 september komt deze formatie naar de kleine zaal van Paradiso.

Daarop heb ik dit EPtje nog eens beluisterd. Toen hij destijds op de luisterpaal had ik dat al gedaan, maar nu luister ik er vaker naar. Het klinkt allemaal lekker, en het vleugje Fleet Foxes is vanzelfsprekend ook in deze muziek terug te vinden.
Toch is het wat minder folky, wat minder mythisch en minder 'Middeleeuws' dan Fleet Foxes.

In plaats daarvan krijgen we lieve indie-pop. Dit EPtje krijgt een 'dikke' voldoende (3,5 ster). In Augustus komt het Full Length-album uit en een nieuwe single 'Holiday' is door label Subpop al te beluisteren gesteld. Ik ben benieuwd!

avatar van RoyDeSmet
Ik verhoog naar 4 sterren. Intelligente teksten en interessante arrangementen.
Heerlijk beweeglijk. 16 hele fijne minuutjes!