The Secret Love Parade - Mary Looking Ready (2012)

Label: Snowstar

1. NYE (2:50)
  2. Second Thoughts (3:22)
  3. The Victorians Are Here (2:31)
  4. Leggy Blond (2:53)
  5. Pieces (0:38)
  6. Plastic in Plastic (4:16)
  7. Our Lucky Girl (3:16)
  8. After School (1:43)
  9. Sugar Party (2:32)
  10. Limbo (3:17)
  11. And Then I Backfired (1:09)
  12. Mary Looking Ready (4:23)
avatar van Kaaasgaaf
Bloedmooi album weer, afwisselender en gelaagder dan het charmante debuut. Van alle prachtalbums van Nederlandse bodem die momenteel als paddestoelen uit de grond schieten is deze misschien wel de bijzonderste qua sfeer. Zie erg uit naar het optreden morgen in Paradiso!

avatar van Bosdavid
Mmm, het valt mij eigenlijk wat tegen. Qua afwisseling ligt het veel meer in de lijn met het debuut dan ik verwacht had (op basis van wat ze zelf zeiden en wat ik op het internet las.). De muziek die ik me herinner van hun optreden voor Lola Kite, vorig jaar, was spannender, afwisselender, elektronischer en opzwepender dan wat ik net hoorde op de luisterpaal.
Misschien stel ik mijn mening bij na een tweede luisterbeurt, welke er vast komt (ik vind het namelijk niet slecht, dat zeker niet!).
Voorlopig blijf ik hangen bij drie sterren...

avatar van tribaltyn
Heerlijk album. ik sluit me aan bij kaasgaaf, deze nederlandse act steekt met zijn hoofd boven het korenveld uit door de unieke sound en sfeer binnen de nummers en het gehele album. en ik maar denken dat ze dit soort muziek alleen in Zweden maakten

Een wat apart album, moeilijk in en categorie te vangen. Zeker door de gebruikteinstrumenten waan je soms in de jaren 80, maar ook wat feak folk elementen. Je zou inderdaad eerder denken aan Zweden of Denemarken waar meer zulke muziek wordt gemaakt, maar dit is dus toch een Nederlandse act. Aparte muziek, maar mooi en er straalt een soort luchtigheid vanaf.
Smaakt naar meer.