Laurent Voulzy - Lys & Love (2011)

Frankrijk
Label: Columbia

1. Le Tableau (2:54)
  2. Jeanne (4:33)
  3. Glastonbury (6:27)
  4. En Regardant Vers le Pays de France (4:44)
  5. Blackdown (4:26)
  6. C'était Déjà Toi (5:02)
  7. Ma Seule Amour (4:39)
  8. Our Song (5:34)
  9. Le Ciel et la Terre (5:39)
  10. La Nuit (3:51)
  11. La 9ème Croisade (14:13)
  12. J'aime L'amour (5:36)
avatar van Justinx
Wat een prachtige plaat is dit! Voor mij alvast een goed begin van het nieuwe jaar. Muzikaal gezien doen de nummers me wat denken aan de muziek van Chris de Burgh, orkestraal maar minder zoetsappig. Zeker in het nummer Ma Seule Amour, waarin Roger Daltrey van The Who een gastrolletje heeft. Ook Sebastien Tellier blijft op de een of andere manier in mijn hoofd hangen.

Los daarvan heeft Voulzy een unieke sound. Vooral in het epische, kwartierlange nummer La 9ème Croisade. Op de achtergrond heel zachtjes een mannenkoor, het klinkt onheilspellend. Oosterse instrumentatie gaat langzaam de bovenhand voeren, met hier en daar elektronische ondersteuning. Niet veel later barst het nummer uit in hypnotiserende Oosterse klanken. Instrumentaal zit het allemaal geweldig in elkaar, het had de soundtrack kunnen zijn van een nieuwe Prince of Persia film.

Our Song en En Regardant Vers le Pays de France zijn dan weer van heel andere aard. Meteen ook de twee sterkste nummers op de plaat. Vaak zingt Voulzy in het Frans, met af en toe Engelse woorden die elkaar op een prachtige manier aanvullen. Kippevel. Zo tastbaar en toch zo krachtig. Hopelijk gaan meer mensen deze plaat beluisteren. Zeker de moeite waard.