KRS-One - The BDP Album (2012)

Label: 6.8.2

13. 2012
  14. What Is It / Outro

met Inyang Bassey

avatar van bennerd
Ik heb dubbele gevoelens bij deze plaat. Langs de ene kant is het soms gruwelijke vette boom bap en voelt dit aan als 'pure' hip-hop. KRS-One komt zelf soms ook erg vet uit de hoek en het geheel geeft me het gevoel dat ik hier live goed op kan stagediven. Vreemd, maar dat gevoel krijg ik van sommige hip-hop.

Langs de andere kant is het allemaal een 'net iets te'-geval. De beats klinken net iets te leeg, KRS-One is soms net iets te saai, er zijn net iets te weinig gastartiesten en het geheel is net iets te 'onzichtbaar'. Onze leerkracht klinkt met momenten ook als een oude opa die op een pedante toon vertelt 'hoe het moet', terwijl hij boos wiebelt in zijn schommelstoel.

Desondanks is het gewoon een fijne hip-hopplaat, maar als geheel 'net iets te' saai. Voor een aantal tracks is dit wel gruwelijk goed te behappen.

avatar van Harderwiek
Deze snel even binnenhalen. Verwacht er niet al te veel van eigenlijk, maar KRS kan altijd leuk uit de hoek blijven komen

avatar van ijsduivel
Ik ben deze nu net maar eens even aan het luisteren.
Vind het tot nu toe allemaal een beetje matig.
Maar ik ben dan ook pas net begonnen

avatar van KILLERBEE99
Vind KRS One eigenlijk wel weer goed bezig leuk albumpje.