Aah Le Peuple de L'Herbe!!!
Altijd 1 van mijn favoriete band geweest omdat ze 1 van de beste zijn in meerdere muziek genres te combineren vooral live zorg dat voor 1 groot feest.
Als Le Peuple de L'Herbe live speelt krijg je een mix van wereldmuziek, elektropop, breakbeat, funk en combinatie ervan.
Liefst met zo veel mogelijk trompetten erbij. Als je daar niet blij van word weet ik het ook niet meer.
Wat vaak het probleem is met de betere live band is als ze een nieuwe album uitbrengen.
Dat wel leuk klinkt maar de energie, die ze live hebben.
Als je ze dan live hebt gezien, word het album heen grote memory trip.
Hoe goed dat nummer niet live was en dan krijg je een bepaalde liefde voor een nummer dat je daarvoor niet had.
Le Peuple de L'Herbe is een goed live band en dan, maar hoe is nou eigenlijk het album A Matter of Time. Nou eigenlijk best goed.
A Matter of Time is het 6de album van Le Peuple de L'Herbe en het ongetwijfeld hun meest groovy exemplaren. In dit album is de funk het meest naar voren komt.
dat betekent niet dat funk album is.
het betekent dat een dub, hiphop, breakbeat, electro, rock, jungle, jazz en funk albums is, maar funk is muziek gernre waar je meest je vinger op kan leggen.
A Matter of Time is een album wat ik Le Peuple de L'Herbe verwacht.
Voor ieder liefhebber van een muziek gerne. Een nummer waar ze van houden en voor muziek liefhebber een fijn album.
Ookal is dit eerste keer dat een echte groei album is.
Dat betekent toen ik het voor het eerst luisterde dacht; het klinkt niet slecht maar er iets mee.
na de 2de luisteren beurt; ja eigenlijk is het niet slecht.
maar nu ben ik verkocht.
Wat betekent dat voor ieder liefhebber van een bepaalde muziek gerne:
- Voor de breakbeat liefhebbers: Not a test
Het past perfect onder een spannende spoinage film met een goede opbouw.
- Voor de drum n' bass liefhebbers: Wooden jam
Daar kan menig drum n' bass dj nog een punt aan zuigen
- Voor de funk liefhebbers: Mothership
Een zeer goede ode aan George Clinton
- Voor de rock liefhebbers: Mars
Een rock nummer met sample van Fake blood
- Voor de hip-hop liefhebber: Numbers
een politiek gericht nummer met een fijne beat
- Voor radio luisterraar: Let Us Play
Een nummer dat best potentie zou hebben op de radio.
- voor de spoken word liefhebbers: A Matter of Time
Kijk Scroobius Pip zo hoort het.
Wat betekent dat voor de muziek liefhebber:
Een album wat je een paar moet luisteren voor je conclusie kan nemen.
Als je dan je conclusie kan neemt.
Zeg je de ene dag: geef mij maar Le Peuple de L'Herbe zonder zang.Dan laten ze de volle potentie zin als band. Eén groot muziekaal feest van funk met jazz en electro.
De andere dag zeg je geef mij maar Le Peuple de L'Herbe als hip-hop band of als drum n'bass band.
Dat wil zeggen iedere dag dat A Matter of Time luister fijne dat dag is. Voor iedere stemming dat je ben is er een nummer.
Conclusie: A Matter of Time is fijn album. want elke keer als het weer luistert blijft het verbazen. Oftewel kan wachten tot weer in nederland zijn zodat dit album ook weer een memory trip kan worden. In maart staan ze weer in nederland, i will be there because i like too have a party