Leviathan - Far Beyond the Light (2002)

Zweden
Label: Selbstmord Services

1. A Glorious Time of Eternal Darkness (4:41)
  2. Pleased by Your Pain (5:07)
  3. Far Beyond the Light (6:25)
  4. A Timeless Darkness (5:21)
  5. Svart Pulserande Energi (0:34)
  6. The Castle Where Emptiness Dwells (6:54)
  7. Du (4:33)
  8. The End (3:43)
avatar van Fake_world
Het metal album van deze week!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit eerste en enige album van het Zweedse eenmansproject Leviathan is één van mijn toevoegingen en stond ook op mijn lijst kandidaten voor het Metal Album van de Week, ik zocht iets in de Black Metal richting maar dit album was toen niet te vinden. Er lopen een aantal groepen met die naam rond…

Qua muziek valt het nog mee in al zijn rauwheid, de zang daarentegen doet me aan het gehuil van een stormwind denken maar zoveel hoor je de zanger ook weer niet. Het korte instrumentale Svart Pulserande Energi is een tussendoortje. Neen, het voorlaatste nummer is geen cover van Peter Maffay en The End laat dit album als een nachtkaarsje uitgaan. Ik heb hier minder kunnen van genieten dan oorspronkelijk gehoopt.

avatar van The_CrY
De reden waarom dit album me absoluut niet raakt is de reden waarom veel 'standaard' black metal mij niet raakt. Een hele iele productie, vage songstructuren, en een lijkend chaotisch geweld van blastbeats, onopvallend weggemixte gitaarriffs en onverstaanbaar gekrijs. Ik vind het genre als het goed gedaan wordt een heel sterk subgenre van metal, maar zoals het hier uitgevoerd is hoef ik het echt niet.