Tonic - Head on Straight (2002)

Label: Universal

1. Roses (3:27)
  2. Take Me as I Am (3:36)
  3. Count on Me (Somebody) (3:48)
  4. Do You Know (3:47)
  5. Head on Straight (3:45)
  6. Liar (2:54)
  7. On Your Feet Again (3:53)
  8. Come Rest Your Head (4:27)
  9. Ring Around Her Finger (4:21)
  10. Believe Me (3:28)
  11. Irish (5:07)
  12. Let Me Go (5:54)
avatar van Haveaniceday
Zeker wel die 3.5* waard Tonic maakt op dit album goed in het gehoor liggende rock, zonder al teveel franje. Toch mis ik wel een echte uitschieter

avatar van Jumpjet
Sugar en Head on Straight kan ik maar met moeite uit elkaar houden. Wederom een prima album, al begint Tonic wel een beetje in herhaling te vallen.

Vreemde eend op deze plaat is Irish. Een nummer dat al werd gespeeld tijdens het Lowlands optreden in 1997. Misschien wilde Universal het in 1ste instantie niet op plaat uitbrengen vanwege de anti-britse tekst. In 2002 had men inmiddels wel door dat de Europese doorbraak er niet meer ging komen en durfde men het alsnog aan om dit live anthem uit te brengen?? Op Lemon Parade had Irish er nog naadloos tussen gepast, hier vind ik 'm uit de toon vallen.

Na deze plaat werd het lang stil rond Tonic, maar ze zijn weer terug...