Normaal - Vernemstig Te Passe (2003)

Label: Munch

1. Hummelo (4:23)
  2. Alderbastend Hard / Oh Deerne (4:49)
  3. Hie Hef Geliek (4:17)
  4. Daldeejen (4:36)
  5. Alle Buurluu (3:28)
  6. 'T Zuwntse Karmis (4:16)
  7. Ojadasawa (3:20)
  8. Hawai Tattoo (5:12)
  9. Doar Baal Ik Van (5:34)
  10. Noar 'T Cafe (4:11)
  11. Ik Bu Normaal Eworne (3:04)
  12. Geef 'T Toe (3:15)
  13. Pens Vol Power (3:24)
  14. Hoken (4:02)
  15. Boeruhn (3:03)
  16. Bier Bier Bier (2:40)
  17. Oerend Hard (5:43)
avatar van Eddie
Beetje overbodige release maar wel een leuk plaatje met goede nummers

WTF is dit?
live? acoustisch? studio?

Staan iig wel een paar persoonlijke favorieten (Hummelo en Doar baal ik van) op.

avatar van Eddie
Dit is een live plaat in de oude bezetting (2003 opgenomen). Gewoon normaal zoals het hoort te klinken. Normaal zien vind ik tegenwoordig een beetje tegenvallen, maar horen gaat nog best.

avatar van EmDee
Ah, zelfs met Frederik zie ik.
Maar dit is wel rustig gespeeld?

avatar van Eddie
Nee hoor dat valt reuze mee, het is gewoon een lekkere plaat, zoals ik al zij zoals normal hoort te klinken.

avatar van EmDee
Klinkt dan idd interessant.
Kan ik nog meer toevoegingen van Normaal verwachten van je?

Ik ga mijn best doen.

eddie heeft gelijk zo hoort het bij normaal gewoon lekker hoken (ik weet nie hoe je z'n o met streekje typt) brekken en angoan!!!!

dit is een hele mooie live plaat van normaal. je kunt er goed op horen hoe het er tegenwoordig in de tent bij normaal aan toe gaat.
er staat mijn vavorite nummer op van normaal namelijk hummelo.
een 3,5

avatar van Madjack71
Prima live album van die alde rockers, met Frederik Puntdraod...want vergis je niet, normaal heeft in diens geschiedenis zich weten te bedienen van een aantal prima gitaristen.

avatar van vielip
Dit live album is geweldig! Ik kwam er alleen veel te laat achter dat dit in de oude bezetting is opgenomen met alle stekkers erin. Is nu lastig te vinden en als ie al ergens wordt aangeboden dan betaal je er grif voor.

avatar van Dirkrocker
Fantastische live plaat weer van Normaal. Nu waren we al aardig verwend met springleavend en kriebel in de konte. Dat waren al allebei geweldige live registraties. Maar dit is met de oude bezetting, dus F Joly en dat doet me altijd deugd. Zo krijgen we hier dus weer ouwe classics te horen zoals hie hef geliek, owjadasawa en natuurlijk zuwntse Karmis en geef t toe. Moeilijk aan te komen en al kom je hem tegen, betaal je er idd goed voor. Maar ik zou zeggen: meenemen

Prima plaat. De oer bezetting na heel wat jaar weer samen. De lol spat er van af.
Geen toeters of bellen gewoon volgas rock & lol .... ja op deze plaat deden de oudjes waar ze zo goed in waren...lol maken en goede muziek.
Jan manschot R.I.P.

avatar van Izzy Maurice
Deze plaat is nu ook opnieuw beschikbaar in de 50 joar Normaal vinyl serie. Voor wie daarnaast op zoek is naar meer van Normaal live in de olde reünie bezetting tip ik de dvd Høken veur geveurdenden met daarop heel concert van onze helden op het Høkers weekend 4 en 5 september 2004.

avatar van Izzy Maurice
Hierbij ook mijn recensie van deze plaat geschreven met een flesse bier links, de sigaar rechts en een mooie deerne op de knie en wieters het vinyl op mijn platenspeler

De eerste wilde jaren van Normaal waren de puurste. De tijd dat het høken werd uitgevonden, de zalen in alle uithoeken van het land met de hit Oerend Hard op zak werden platgespeeld, de band nog echt een gelijkwaardige 4-mans gang was en het niet alleen vooral om Bennie Jolink draaide en alle nummers op de de eerste 3 lp's en de singels uit die tijd heel erg raak waren.

Daarna in de jaren 80 en 90 evolueerde de band verder met ook andere bandleden, nieuwe avonturen tegemoet, met hoogte- en dieptepunten. En dan fast forward in de tijd. Bij het 20-jarig jubileum in 1995 komt deze eerste oerbezetting van Normaal 1-malig weer bij elkaar en wordt de vrede tussen Jolink en Jolij voorzichtig weer getekend. Dit krijgt vervolg in 2000 bij het 25-jarig jubileum en is de weg vrij om dit vanaf dat moment vaker te doen ook omdat dit erg aanslaat bij de anhangers en de oude kameraden er veel schik in hebben.

In 2003 staat er hele toernee gepland in de olde oerbezetting: Bennie, Frekie, Brekken Jan en Wimken, en wordt deze live plaat opgenomen in Vereenigingsgebouw "Juliana" in 't Wold. Zonder al te veel te repeteren blijkt dat het oude repertoire uit de beginjaren gewoon nog helemaal in de vingers zit doordat ze toen samen zo vaak hebben gespeeld. Dus hup dat podium op, bandrecorder aan voor plaatopname en knallen met een set Normaal kneiters uit de jaren 1977-1979 en wat klinkt het gelijk weer lekker! Alsof het weer helemaal 1978 is. Normaal zo puur aan het høken als in die geweldige beginjaren waarin ze hun legendarische status opbouwde.

Ik word hier heel blij van, zo hoor ik mijn helden het liefst, ook al is er zoveel meer moois in de 50-jarige carrière. En dan kan je deze plaat na al die jaren op vinyl aanschaffen en lekker op je platenspeler gooien en gaan Daldeejen. Wat een feest en must have voor iedere høker!

avatar van vielip
Ik heb de cd hiervan al jaren in de kast en ja, die gaat regelmatig in de speler. Ik luister live registraties het liefst vanaf cd dus ik laat deze heruitgave even voor wat ie is. Maar mocht ik m ooit tegenkomen...wie weet