David Sylvian - A Victim of Stars (2012)

Alternatieve titel: 1982 - 2012

12. Waterfront
  13. Pop Song
  14. Blackwater
  15. Every Colour You Are
  16. Heartbeat (Tainai Kaiki II)

17. Jean the Birdman
  27. Snow White in Appalachia
  28. Small Metal Gods
  29. I Should Not Dare
  30. Manafon
  31. Where’s Your Gravity?
avatar van dynamo d
Per 2 regulier albums, 1 verzamelaar van David Sylvian. Dat is een beetje teveel van het goede naar mijn mening.

avatar van devel-hunt
Waarschijnlijk wordt deze CD uitgebracht om zijn aanstaande tour te ondersteunen, die is uitgesteld wegens een hernia waar Sylvian aan word geopereerd .
De CD bevat goede nummers maar voegt niets toe aan zijn oeuvre.

avatar van perrospicados
Wat heb ik er toch een hekel aan als de boel zo uitgemolken moet worden. Een beetje liefhebber heeft het allemaal al en wat een bespottelijke titel overigens. (en die foto is ook wel errug arti farti)

johnomill
De titel verwijst naar het nummer Black Stream dat hij opnam met Hector Zazou (op CD Sahara Blue van Zazou). Prachtig nummer, maar staat níet op de CD!
Geinteresseerden in verzamelaar van Sylvian kunnen m.i. beter de CD Everything and Nothing aanschaffen.

Aquila
dynamo d schreef:

Precies, hoewel een eerdere verzamelaar Everything & Nothing zoveel interessants bevatte, dat dat zo'n beetje de meest essentiële release eever werd.

Is Ghosts dus het enige dat niet in de oorspronkelijke versie op dit album staat? Aangezien ik toch alles blijf kopen vanwege de compleetheid van de collectie (heb toch al heel wat zeldzame items) schaffen we ook deze toch maar weer gewoon aan

avatar van kowalski
Met 'Everything & Nothing', 'Camphor' en 'Sleepwalkers' heb ik de verzamelaars al binnen die interessant zijn, naast de normale output van meneer Batt. Hier wordt je als fan toch alleen maar door geïrriteerd: weer een verzamelaar met nauwelijks nieuw werk. Deze had ik nagenoeg zelf kunnen samenstellen. Uitmelken en promoten van de tour, inderdaad.

Op mijn MP3-speler heb ik de 'Weatherbox', 'Damage' in de Fripp-mix (van die gouden release in die zwarte box), E&N en 'Sleepwalkers' staan en dat is het wel (naast 'Exorcising Ghosts' van Japan en 'Rain Tree Crow' van RTC). Het reguliere werk van na E&N (Blemish e.d.) heb ik wel, maar ik draai het zelden, het heeft voor mij niet de kwaliteit van het oudere werk. Dan draai ik liever 'Quiet Life', 'Gentlemen Take Polaroids' en 'Tin Drum' nog maar eens...

Jocharo-T
Een paar dagen geleden kregen wij deze verzamelaar binnen. Ik had voorheen nog nooit van David Sylvian gehoord en wist om die reden dan ook totaal niet wat ik ervan kon verwachten. Ben wat gaan lezen hier op de site en er waren behoorlijk wat positieve geluiden te horen. Die positieve geluiden hebben ervoor ervoor gezorgd dat ik maar gelijk dit verzamelalbum ingestapt ben.

De eerste klanken van de remix van Ghosts maken mij niet echt enthousiast. Het ligt mij niet lekker in gehoor en ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar aan het luisteren ben. Gaandeweg wordt de plaat wel wat beter en weet ik de muziek ook wat beter te plaatsen. Toch klinkt de muziek bij vlagen als een groot experiment. Altijd mooi als een artiest niet standaard met de massa meeloopt, maar deze muziek weet mij niet echt te raken.

I Surrender is het eerste nummer wat mij echt wat doet en mij na het horen van de rest van de plaat is bijgebleven. De overige tracks ben ik straal vergeten. Oké, dat lieg ik. The Only Daughter is mij ook bijgebleven, maar niet omdat ik het zo geweldig vond. Heb mij de hele track af lopen vragen waarom het nummer klinkt alsof mijn cd onder de diepe groeven en krassen zit. De stem van Sylvian vind ik ook niet fantastisch. Nee. voor mij is deze artiest denk ik niet echt weggelegd.

avatar van devel-hunt
Jocharo-T schreef:
Nee. voor mij is deze artiest denk ik niet echt weggelegd.

Op deze cd staan toch zo'n beetje de hoogtepunten uit zijn solo oeuvre, als je dat tezamen met zijn fantastisch mystieke stemgeluid niet kan bekoren, en niet verder komt als een 1,5* dan is Sylvian duidelijk niet jouw ding, heel duidelijk.

avatar van Broem
Mooi overzicht van het oeuvre van deze muzikale duizendpoot. Een artiest die geen concessies doet en zichzelf blijft uitdagen en opnieuw uitvinden. Dat is knap en tekent hem als eigenzinnige rasartiest. Blijf altijd uitkijken naar nieuw werk van de man. Eens in de zoveel tijd luister ik naar veel van zijn werk. Zo'n David Sylvian week zeg maar. Afgelopen week was het zover. Heerlijk.

Bamboo Houses..... Eindelijk, ik ben inmiddels vergeten hoe lang het geleden is dat ik de maxi-single hiervan in huis had (ja kinderen, origineel vinyl 12"). Wat een super nummer! Ik heb het nummer misschien al 25 jaar niet meer gehoord, alleen in mijn hoofd dan.
De vorige verzamelaar (E&N) heb ik niet dus kan ik alleen ordelen over AVOS en ik moet zeggen dat het een gebalanceerde dwarsdoorsnede van 's-mans oeuvre lijkt te zijn. Een mooie aanvulling op zijn vroegere werk waarin Brilliant Trees en Secrets of the Beehive voor mij toch de parels zijn. Tevens een kennismaking met het latere, wellicht wat obscuurdere werk.

avatar van Alicia
Een verzamelaar die niet in je collectie mag ontbreken, zelfs al heb je zowat alle platen van deze geweldige kunstenaar in huis!