Hammerfall - Renegade (2000)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Templars of Steel (5:27)
  2. Keep the Flame Burning (4:41)
  3. Renegade (4:28)
  4. Living in Victory (4:44)
  5. Always Will Be (4:53)
  6. The Way of the Warrior (4:08)
  7. Destinied for Glory (5:12)
  8. The Champion (5:00)
  9. Raise the Hammer (3:20)
  10. A Legend Reborn (5:08)
avatar van Halloween
Always Wil Be vind ik echt een geweldige ballade, echt mooi geschreven.

Het is weer een erg goede plaat, in het begin dacht ik dat dit echt niets was. Nu vind ik het echt een goed album. Goede clip van titelsong. Way of the Warrior vind ik echt klasse. ik geef 4*

avatar van Sinner
Ik vind dit album net wat minder dan de eerste twee. Het is zeker niet slecht, maar toch zijn de songs net dat klein beetje minder dat op Legacy of op Glory. Ook is het geluid in mijn ogen net wat minder. Templars Of Steel, Keep The Flame Burning, The Way Of The Warrior en Legend Reborn zijn hier mijn favorieten.

MP3
heerlijk album, de zang is net iets minder maar de gitaarbeats zijn heerlijk om naar te luisteren

avatar van Rockfan
Lekker album, wel slecht voor de nekspieren.

avatar van Houn
wel leuke riffs, alleen die zang is niet echt mijn ding!

avatar van jasper1991
goed album, leuke nummers met als minpunt always will be.
templars of steel beste nummer daarentegen als iemand mij nou kan vertellen waar die nummers over gaan krijgt het er wellicht een half puntje bij

avatar van notsub
Na Legacy of Kings heb ik deze ook nog gekocht. Een herbeluisteringsbeurt brengt mij tot dezelfde conclusie als de voorganger: saai. Kwalitatief klinkt het best in orde, maar de composities kunnen niet verhullen dat de band zeer beperkt is haar creativiteit.

avatar van freitzen
Mwah, wat mij betreft nog wel genoeg voor een voldoende. Je hoort inderdaad dat het allemaal vrij beperkt is, maar de nummers 4,5,6 en 8 zet ik nog wel eens voor mijn plezier op.

Akron777
Mijn grote favoriet van Hammerfall. De nummers voelen allemaal zo geweldig goed aan. Always Will Be geeft ons even een adempause, om vervolgens lekker verder te gaan met de resterende nummers. Echt geweldig.

avatar van Eddie
Ook deze ben ik weer een aan het luisteren (net als Legacy). Ook deze heb ik eigenlijk wat laag beoordeeld, het is gewoon een heerlijke Hammerfall plaat die alles heeft wat ik zo leuk aan ze vind. Jammer dat ze van die verschrikkelijke Balads uit kunnen scheiten, buiten dat allemaal heerlijke recht toe recht aan metal songs. Ook hier een halfje erbij

avatar van Spock2011
Een van de beste van Hammerfall, met geen enkel slecht nummer. Way of the Warrior klinkt heerlijk op koptelefoon. Always Will Be is een kleine domper, en sla ik meestal over. Overigens een afschuwelijke cover.

avatar van Rockfan
Spock2011 schreef:
, met geen enkel slecht nummer.. Always Will Be is een kleine domper, en sla ik meestal over. .

Beetje tegenstrijdig......

avatar van vielip
Album nummer 3, dat ik na de vorige twee prima platen blindelings kocht bij uit komen. Toch vind ik deze ietsje minder. Niet veel hoor want het is nog steeds allemaal prima in het gehoor liggende heavy metal. Maar toch vind ik deze op de één of andere manier wat minder. Vette gitaarsound wederom. Denk dat ik de nummers gewoon wat minder goed in elkaar vind zitten. Maar zoals gezegd nog altijd een prima album!