Symmetry - Themes for an Imaginary Film (2011)

Canada
Electronic
Label: Italians Do It Better

1. Introduction (3:03)
  2. City of Dreams (2:33)
  3. Over the Edge (5:37)
  4. The Nightshift (0:51)
  5. Paper Chase (3:29)
  6. Outside Looking In (2:07)
  7. Midnight Sun (2:29)
  8. Behind the Wheel (5:29)
  9. Thicker Than Blood (3:37)
  10. A Sort of Homecoming (3:33)
  11. Winner Take All (3:29)
  12. Death Mask (5:35)
  13. Jackie's Eyes (3:33)
  14. The Fading Faces (2:15)
  15. Mind Games (3:13)
  16. The Maze (3:59)
  17. Threshold (3:13)
  18. Flashback (3:57)
  19. Blood Sport (3:41)
  20. Survival Instinct (2:53)
  21. Hall of Mirrors (4:11)
  22. Eulogy (2:57)
  23. The Messenger (3:57)
  24. Love Theme (1:55)
  25. Through the Gauntlet (3:41)
  26. Ghost Town (4:25)
  27. Cruise Control (3:24)
  28. Wave Goodbye (1:04)
  29. Magic Gardens (2:05)
  30. An Eye for an Eye (2:03)
  31. The Point of No Return (5:55)
  32. Cremation (2:53)
  33. The Nightshift [Reprise] (1:03)
  34. Memories Are Forever (6:13)
  35. Echoes of the Mind (1:21)
  36. Streets of Fire (4:53)
Absoluut een aanrader, want wat een journey is dit! Abstract, subtiel, spannend, dromerig, variatie. Deze kan wel eens heel hoog gaan eindigen in mijn lijstje over 11 maanden, dit zal moeilijk overtroffen worden. Aan de ene kant wel jammer dat zoiets al zo vroeg in het jaar uitkomt.

Btw: Is deze niet uit 2012? Bij Juno staat hij nog op 'Coming soon'?

avatar van luc011190
Digitaal in 2011, fysiek in 2012.

Ja, zag dat ie inderdaad in December al op iTunes uitkwam. Mijn fysieke kopie komt echter eind februari pas binnen.

avatar van Mikser
Heb 'm ruim een maand geleden op iTunes gekocht en net besteld bij Italians do it Better.

Zeldzaam mooie plaat en dat 2 uur lang. Als je van het genre houdt (dromerige, 80's synths, new wave, donker, filmisch, met de afdronk van de 21e eeuw) is dit toch wel het mooiste dat in hele lange tijd is uitgekomen. Geschreven als soundtrack voor Drive, al dan niet in deze vorm, maar door de foute boys in Hollywood tegengehouden. Feitje dat de plaat alleen maar meer tot de verbeelding doet spreken...

Het album heeft van de eerste tot de laatste seconde een soundtrackgevoel en toch is het een echt album. De boel blijft bij elkaar, sferen verschuiven, soms hoor je een sample of riff terugkomen in een ander nummer; het album blijft boeien en da's knap als de teller over de 120 minuten gaat.

Zoals dat gaat bij sympathieke indie-labels: het hele album staat online op de soundcloud van Johnny Jewel en wil je 'm kopen, dan moet je maar liefst $ 8,00 neerleggen voor de dubbel CD. (en dan te bedenken dat tegelijkertijd het halve internet opgerold wordt door Breins, Buma's, Acta's en Opta's omdat niemand meer muziek koopt en alleen nog maar downloadt...)

avatar van KampF
Dit had de soundtrack van Drive moeten zijn maar dat heb ik ook al bij de nieuwste Chromatics gezet.

En nu ik het over Drive heb zit dit zinnetje weer in mijn hoofd:
"I don't eat, I don't sleep, I do nothing but think of you"

Geniaal album, klinkt echt als een rit door de nacht in een oude Delorean wagen. Albumcover vind ik ook bijzonder aansprekend.

Ik wil dit op vinyl.

avatar van -SprayIt-
Dik

De beste soundtrack voor (helaas) een niet bestaande film.